Seimo narys registravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo būtų siūloma Vyriausybei atlikti gyventojų apklausą dėl vasaros laiko taikymo, taip pat pradėti konsultacijas su EK dėl galimybės keisti vasaros laiko įvedimo direktyvą, suteikiant galimybę dėl to apsispręsti kiekvienai valstybei atskirai.

Tai jau ne pirmas bandymas Seime atsisakyti laiko kaitaliojimo. Panašų nutarimą Seimas buvo priėmęs praėjusią kadenciją, bet tuometinė Vyriausybė nusprendė į Europos Komisija nesikreipti.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose Europos Sąjungos valstybėse narėse, keičiamas dukart per metus, vykdant neribotai galiojančią direktyvą dėl vasaros laiko. Briuselis kas penkerius metus skelbia komunikatą, kuriame nurodomas tikslus vasaros laiko įvedimo ir atšaukimo grafikas.

Vasaros laikas kasmet įvedamas paskutinį kovo sekmadienį, pasukant laikrodžio rodyklę valanda į priekį, o atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ šiemet atlikta apklausa rodo, kad beveik 80 proc. šalies gyventojų nepritaria laiko keitimui. Šį apklausa atlikta balandžio pradžioje, iš karto po perėjimo į vasaros laiką.