„Aš buvau tris kartus atleidinėjamas ir galų gale buvau atleistas. Administracijos direktorius ar direktorė nėra derybų subjektas, jis yra derybų objektas. Jeigu jis praranda tiesiogiai rinkto mero pasitikėjimą, nesvarbu dėl kokių priežasčių, šis turi teisę teikti, tarybai jo atleidimą. Taryba anksčiau ar vėliau priims tokį sprendimą. Čia yra toks mano įsitikinimas“, – trečiadienį žurnalistams sakė G. Paluckas.

Per slaptą balsavimą už mero siūlymą atleisti A. Vaitkunskienę iš pareigų trečiadienį balsavo 23 tarybos nariai, prieš buvo 24, vienas biuletenis pripažintas negaliojančiu.

G. Paluckas pabrėžė, kad administracijos direktorius yra politinio pasitikėjimo pareigybė.

„Kaip atrodytų, jeigu koks nors ministras ateitų pas premjerą, koja atsidarytų duris ir sakytų: o aš dabar šitaip dirbsiu. Taip nebūna, tokia politinė praktika“, – sakė socialdemokratas.

Jis pripažino, kad trečiadienio balsavimas kenkia mero reputacijai.

„Aišku, mero reputacijai tai kenkia, tai parodo, kiek yra tvirta mero suburta ar buriama koalicija. Kai kurie asmeniniai klausimai dažnai stringa, bet tie kasdieniniai klausimai šiandien priimti „į vienus vartus“, – tvirtino G. Paluckas.

Jis svarstė, kad balsuoti prieš A. Vaitkunskienės atleidimą galėjo lemti ir R. Šimašiaus elgesys.

„Šiandien slaptas balsavimas parodė, ar Almos asmenybė, ar mero veiksmai siūlant atleisti direktorę per feisbuką, deramai neinformavus kai kurių koalicijos partnerių, net savo frakcijos narių, kai kam buvo nepriimtini, nepatiko“, – svarstė socialdemokratas.

„Aišku, mero pareiga yra užtikrinti, kad chaoso nebūtų ir būtų priimami reikalingi sprendimai, būtų dauguma“, – pridūrė jis.

R. Šimašius teigė, kad administracijos vadovė prarado jo pasitikėjimą dėl prastos vadybos, destruktyvaus požiūrio į komandinį darbą ir personalo valdymą, direktorė taip pat kaltinta modernių ir progresyvių sprendimų stabdymu ir nesuvokimu, „perteklinių biurokratinių darinių“ kurimu savivaldybėje. Kiek daugiau nei prieš savaitę meras dėkojo A. Vaitkunskienei už profesionalumą ir indėlį suvaldant savivaldybės skolą, energingumą bei teigė norintis jos indėlio probleminėse savivaldybės įmonėse – meras siūlė jai užimti patarėjos postą savivaldybės įmonėje „Vilniaus šilumos tinklai“ (VŠT), po metų – ir postus VŠT bei „Vilniaus vandenų“ valdybose.

R. Šimašius taip pat šiuo metu formuoja naują valdančiąją daugumą sostinės savivaldybėje, nes anksčiau nutraukė bendradarbiavimą su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais.

Pasak mero, be liberalų naujojoje koalicijoje turėtų dalyvauti „tvarkiečiai“, socialdemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.