„Svetimi pinigai auksu žiba. Taigi, su liūdesiu pranešu, kad iš plačiai minimo instituto negavau 10 000 eurų. Perpus mažiau. O jeigu dar atskaičiuotume 866 eurų sumokėtų mokesčių, tai už dienos mokymus gaunasi 516 eurų. Daug-mažai? Žiūrint su kuo lyginsi“, – tokiu įrašu socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį pasidalijo J. Tapinienė.

DELFI primena, kad spalio 19 dieną Vykusiame VRK posėdyje, kuriame buvo pripažinta, kad ši politinė partija šiurkščiai pažeidė finansavimo įstatymą, nes gavo neteisėtą finansavimą iš buvusio partijos nario Šarūno Gustainio įsteigto Taikomosios politikos instituto, buvo paminėta ir J. Tapinienės pavardė. Ji įvardyta kaip viena iš mokymus Liberalų sąjūdžio nariams vedusių lektorių, tiesiogiai ar netiesiogiai sietinų su partija, kurie už šią veiklą iš instituto gavo atlygį.

VRK narys Vilius Semeška per posėdį pranešė, kad atlygį už mokymus galėjo gauti Liberalų sąjūdžio atstovė dabartinė Seimo narė Aušrinė Armonaitė, kuriai esą buvo sumokėta 600 eurų, dabartinė laikinoji Liberalų sąjūdžio atsakingoji sekretorė Justė Kisinaitė – 800 eurų, taip pat iki šių metų balandžio Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko, visuomeninė patarėja J. Tapinienė, kuriai esą išmokėta daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Tokią informaciją skelbė ir VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė. Prieš VRK posėdį ji nurodė, kad bendrą visų mokymų kainą VRK pateikė prokurorai.

„Kad būtų teisinga, lyginkime su rinkos kaina – 8 akademinės valandos kainuoja nuo 500 iki 2000 eurų (aišku, yra konsultantų su žymiai didesniu IQ ir geresniu humoro jausmu, tai jie chargina daugiau). O skaičiuojantiems dar kyla klausimas – kodėl vieni konsultantai tuose pačiuose mokymuose gavo mažiau eurų, kiti – daugiau? Man rodos, ir Haroldas Mackevičius pritars, kad yra skirtumas, ar rašai vieną scenarijų „Dviračio šou“, ar penkis. Taigi, priklauso nuo darbo laiko trukmės. Bet kam gi čia gilintis, kai svarbiau antraštės. Stiprybės visiems ir gero BVP augimo. P. S. norėčiau atgauti trūkstamus pinigus, apie kuriuos visi žino!“, – socialiniame tinkle parašė J. Tapinienė.

Ji taip pat patalpino nuorodą – kreipimąsi į VRK „Dėl viešai paskleistos klaidingos informacijos apie mano gautas pajamas“.

„Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį ir informuoti, kad 2017 m. spalio 19 d. jūsų viešai per žiniasklaidos priemones išplatinta informacija, kad aš, Jurgita Tapinienė, gavau už vestus mokymus iš VšĮ Taikomosios politikos instituto 10 tūkst. eurų, yra klaidinga“, – rašome dokumente, adresuotame VRK pirmininkei L. Matjošaitytei.

Jame taip pat nurodoma, kad pagal J. Tapinienės turimus dokumentus su minėta įstaiga – darbų perdavimo aktus bei pavedimus, ši suma sudarė 5 tūkst. eurų.

„Atkreipiu dėmesį, kad nuo gautų pajamų dar sumokėjau „Sodrai“ ir GPM mokesčius. Prašyčiau informuoti, kuo remiantis – kokiais dokumentais – jūs viešai teigėte, kad man buvo pervesta (ar sumokėta) 10 tūkst. eurų“, – rašė J. Tapinienė.

Spalio 19-ąją VRK Taikomosios politikos instituto praėjusių metų sausį – balandį surengtus mokymus Liberalų sąjūdžio nariams pripažino nepinigine auka. Už tokį sprendimą balsavo visi dešimt posėdyje dalyvavę VRK nariai.Mokymai „Ready to Win“ (angl. „Pasirengę nugalėti“, VRK duomenimis,kainavo 45,336 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad didžiausią mokymų dalyvių dalį sudarė Liberalų sąjūdžio nariai: iš 87 nurodytų asmenų 79 buvo sumokėję partijos nario mokestį. Anot tyrimą atlikusios VRK darbo grupės, kas dalyvaus mokymuose, vykdyta uždara atranka, ją faktiškai darė Liberalų sąjūdžio nariai arba su partija susiję asmenys.