Tyrimą dėl jo veiklos atlikęs Valstybės saugumo departamentas konstatavo, kad buvęs generalinis konsulas gali dirbti toliau, t. y., jo leidimas dirbti su įslaptinta informacija gali būti atnaujintas. Pasak dienraščio, už laikotarpį, kai R. Jablonskas buvo nušalintas nuo pareigų, URM jam privalės išmokėti atlyginimą bei delspinigius. Tačiau į Almatą diplomatas negrįš. Dabar buvęs generalinis konsulas yra URM Politikos planavimo departamento ambasadorius ypatingiems pavedimams.

„Šiuo metu sprendžiama dėl tolesnio R. Jablonsko veiklos vertinimo ir darbo diplomatinėje tarnyboje“, – buvusio generalinio konsulo karjeros galimybes „Lietuvos žinioms“ komentavo URM.

R. Jablonskui atstovaujančio advokato padėjėjo Juriaus Petreikio teigimu, buvusiam generaliniam konsului pateikti kaltinimai iš esmės rėmėsi anoniminiais Kazachstano turistinių firmų ir vizų tarpininkų URM atsiųstais laiškais. „Matyt, ten vyko kažkoks tarpusavio karas, pasistumdymas, o generalinis konsulas atsidūrė fronto linijoje“, – spėjo J. Petreikis.

R. Jabloskas iš pareigų atšauktas prieš kelis mėnesius, diplomatas Lietuvos generaliniu konsulu Almatoje dirbo nuo 2015 metų.