„Labai džiaugiuosi, kad Dovilė sutiko kartu imtis iššūkio formuoti tikrąją socialdemokratinę politiką ir prisijungia prie atsinaujinančios mūsų frakcijos Seime. Padarę sunkius sprendimus mes pagaliau galėjome pasikviesti žmogų, kurio ekspertines žinias ir didžiulį įdirbį man asmeniškai ir partijai svarbiose srityse labai vertiname. Žinau, kad kartu galime imtis reikšmingų iniciatyvų, kurių mūsų visuomenei reikia čia ir dabar“, - pranešime spaudai teigia LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

D. Šakalienė teigė priėmusi tokį sprendimą, nes pasitiki Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko G. Palucko pažadais.

„Jau iš šiai dienai padarytų veiksmų matau, kad teiginiai apie atsinaujinimą nėra tušti žodžiai. Gintautas įgyvendino viską, ką sakė dar prieš tapdamas partijos pirmininku, dar prieš man tampant Seimo nare. Todėl galiu pasitikėti susitarimu, kad sritys, kurioms aš skiriu
visas savo jėgas ir žinias, jam ir partijai bus prioritetinės“, - teigė ji.

Prisijungus naujai narei, LSDP frakciją Seime sudarys 7 parlamentarai: D. Šakalienė, Juozas Olekas, Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algimantas Salamakinas.

Frakcijos seniūnu frakcija išrinko paralamentarą Juozą Oleką, seniūno pavaduotojų – Seimo narį Julių Sabatauską.

Pirmadienį Seimo pirmininkui taip pat įteiktas pareiškimas, kuriuo skelbiama, kad LSDP frakcija yra opozicinė frakcija parlamente.

D. Šakalienė į Seimą pateko su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tačiau paliko šios partijos frakciją ir birželį prisijungė prie liberalų, kuriuos iškeitė į socialdemokratus.

"Šis sprendimas kitoks nei birželio mėnesį, kaip visi žinote tuomet buvau neviltyje ir to neslėpiau. Dabar su šiluma ir pagarba atsisveikinu su kolegomis Liberalų sąjūdžio frakcijoje, tačiau lieku dirbti opozicijoje. Mano supratimu, mums reikalinga aiški opozicinė socialdemokratų frakcija ir aš padėsiu jai susiformuoti", - feisbuke rašė D. Šakalienė.

Apie stojimą į LSDP D. Šakalienė DELFI teigė šiuo metu negalvojanti.