Kaimynui sutikęs pagelbėti ir automobilio bagažinėje parvežęs veršelį, Panevėžio rajono gyventojas tapo ne tik interneto sensacija, bet dargi ir sulaukė nuobaudos už gyvūno vežimo taisyklių pažeidimą.

Nekasdienį vaizdą gatvėse – lengvuoju automobiliu „Volkswagen Passat“ per Panevėžį, nuo Vaivadų, Senamiesčio, o vėliau Klaipėdos g. gabenamą jauną veršelį užfiksavę liudininkai nuotraukas išplatino internete.

Jas išvydę gyvūnų teisių gynėjai liko pašiurpę tokio vairuotojo poelgio. Vilniuje veikiančios viešosios įstaigos „Tušti narvai“ atstovai iš karto kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarinę tarnybą.

„Tuščių narvų“ teigimu, toks veršelio gabenimas yra neabejotinai gyvūno kankinimas, o jo transportavimo sąlygos kelia siaubą. Iš nevyriausybinės gyvūnų globos organizacijos skundo sulaukę veterinarijos inspektoriai ėmėsi ieškoti vairuotojo, į lengvąjį automobilį įgrūdusį veršelį. Tarnybos darbuotojams teko padirbėti detektyvais.

Įklampino kaimyną

Panevėžio MVT viršininko Valdemaro Kontauto teigimu, įtarus, kad tokiu neįprastu būdu veršelis galėjo būti vežamas į skerdyklą, apklaustos visos Panevėžio rajone veikiančios skerdyklos, tačiau nuotraukose užfiksuoto veršelio nė viena nebuvo mačiusi.

Galų gale inspektoriams pagal veršelio ausyse matomus įsagus pavyko išsiaiškinti, kad jauną buliuką Panevėžio rajono žemės ūkio bendrovė pardavusi auginti vienam vietos ūkininkui. Šis, neturėdamas kuo gyvulį parsivežti, paprašė pagalbos universalą turinčio kaimyno. Geranoriškas žmogus neatsisakė pagelbėti. Vyrai, nuvažiavę į žemės ūkio bendrovę, veršelį įkėlė į automobilio bagažinę, matyt, nė nenutuokę, kokio dėmesio sulauks per langą į kelią besidairantis gyvulėlis.

Nuobauda veršelio vairuotojui

Pasak V. Kontauto, dėl netinkamų gabenimo sąlygų veršelis nenukentėjo, jo sveikatos būklė gera. Nepaisant to, jį vežęs vairuotojas iškviestas į Panevėžio VMVT pasiaiškinti dėl veršelio vežimo nesilaikant gyvūno gerovės reikalavimų. Viršininko teigimu, ūkininkui pagelbėjusiam kaimynui bus taikoma administracinė bauda. Kadangi žmogus į veterinarijos inspektorių akiratį įkliuvo pirmą kartą, atsipirks įspėjimu.

V. Kontautas pripažįsta, jog tokia istorija per jo ilgametę darbo praktiką pasitaikė pirmą kartą. „Kad paršelius vežiodavo automobilių bagažinėse, ne naujiena. Bet tik internete teko matyti, kaip Rusijoje lengvajame automobilyje veža karvę“, – „Sekundei“ sakė V. Kontautas.