Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) savo ataskaitoje, priminė G. Landsbergis, socialinę atskirtį įvardijo didžiausia Lietuvos problema. Labiausiai ekonomiškai pažeidžiamų pajamos auga lėčiau nei šalyje didėja infliacija.

TS - LKD pirmininkas interviu „Žinių radijui“ stebėjosi, kodėl tokiame kontekste nėra nė vienos programos, kuri šią problemą spręstų. Galima išskirti tik neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) pakėlimą. Tai yra tik vienas teisingas žingsnis, tiesa, savo poveikiu turintis aiškias ribas.

Kaip vieną labiausiai dabartinės valdžios įignoruojamų grupių G. Landsbergis išskyrė šalies pensininkus. Pasak G. Landsbergio, pensininkams pajamos neaugo jau ilgą laiką. Konservatorių lyderis apgailestavo, kad po premjero Sauliaus Skvernelio palaikomų sprendimų mažiausias pensijas gaunančių pensininkų pajamos pakils vos keliais eurais.

G. Landsbergis svarstė, kad sprendžiant skurstančių pensininkų problemą reikėtų kalbėti apie minimalią pensiją, kuri būtų susieta su minimalia alga. Tai būtų viena iš galimybių.

G. Landsbergis socialinį teisingumą ir švietimo sistemą įvardijo svarbiausiomis ir daugiausiai išteklių reikalaujančiomis sritimis. Tai, kad šios problemos sprendžiamos ne strategiškai, bet populistiškai, lemia tai, jog S. Skvernelis dirba rinkimų kampanijos režimu. Šiandien susidaro įspūdis, kad Premjeras žiūri ne į 2018 metus, bet į 2019 metų prezidento rinkimus, - kalbėjo G. Landsbergis.