Ukmergės rajono apylinkės teismui pirmadienį du asmenis pripažinus kaltais dėl balsų pirkimo „darbietės“ Širvintų merės Živilės Pinskuvienės naudai, trečiadienį sprendimą trauktis iš koalicijos Širvintose priėmė TS-LKD prezidiumas.

„Teismo nutartis daro didžiulę neigiamą įtaką gyventojams, kurie pasitikėjo rinkimuose. Aš, būdama vienintelė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė savivaldybės valdančiojoje koalicijoje šiuo metu turiu vienintelį matymą, kad aš iš vicemero pareigų pasišalinu“, – BNS trečiadienio vakarą sakė I. Vasiliauskienė.
Ji sakė dar neturėjusi progos apie šį sprendimą pasikalbėti su rajono mere ar kitais savivaldybės vadovais.

Artimiausiu metu spręsti dėl darbo koalicijoje turėtų TS-LKD Širvintų skyrius.

Už sprendimą trauktis iš koalicijos Širvintose trečiadienį nubalsavo 21 TS-LKD prezidiumo narys, vienas buvo prieš, vienas – susilaikė.
„Nuo pat pradžių sakėme, kad mūsų skyriui eiti į koaliciją su Darbo partija ir Živile Pinskuviene buvo klaida. Tačiau esame demokratiška partija, todėl dėl šio klausimo turėjome daug diskusijų ir netgi ginčų su savo skyriaus žmonėmis, siekdami surasti geriausius sprendimus dėl darbo širvintiškių labui, – pranešime teigė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. – Visgi šiandien šioje istorijoje dedame tašką. Skyrius turi trauktis iš valdančiosios koalicijos Širvintose.“

Jis pabrėžė, kad partija neturi priekaištų savo vicemerei I. Vasiliauskienei dėl jos darbo kuruojant švietimo, kultūros sritis.
Valdančiąją daugumą Širvintų rajono taryboje šiuo metu sudaro 12 tarybos narių iš 21: 10 „darbiečių“ ir po vieną TS-LKD ir Liberalų sąjūdžio atstovą.

Ukmergės rajono apylinkės teismas pirmadienį kaltais dėl balsų pirkimo 2015 metų merų rinkimuose organizavimo Darbo partijos kandidatės Živilės Pinskuvienės naudai pripažino du asmenis, jiems paskirtos baudos.

Šis teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų 2015 metais panaikino Širvintų mero rinkimų rezultatus. Antrajame ture „darbietė“ Ž.Pinskuvienė (55,44 proc.) buvo nugalėjusi socialdemokratą Andrių Jozonį (43,58 proc.), bet teisėsauga tuomet teigė nustačiusi, kad galėjo būti papirkta apie 50 rinkėjų, siekiant, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatę.

Šį sprendimą Ž. Pinskuvienė skundė teismui, tačiau jis skundą atmetė.
Ž. Pinskuvienė rajono mere buvo išrinkta pakartotiniame balsavime.