„Neformaliai mes rasime rimtą paramą“, - interviu „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Paklaustas, ar keisis postų pasiskirstymas Seimo valdyboje parlamento vadovas sakė, kad tai nėra pati aktualiausia problema šiandien, ir tuo bus susirūpinta vėliau.

„Kol kas dar nieko nenorime judinti, nes šiuo metu svarbiausias dalykas yra biudžetas, jis rytoj (ketvirtadienį.- ELTA) bus pateiktas ir rytojaus balsavimas parodys aiškiai, ar kalbame apie mažumos Vyriausybę, ar apie normaliomis sąlygomis veikiančią Vyriausybę“, - kalbėjo Seimo Pirmininkas.

Seimo Pirmininkas pabrėžė, kad pokyčiai Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) sukūrė tam tikrą neaiškumą, kuris svarbus Seimo pozicijos darbui. Anot V. Pranckiečio, į opoziciją perėjusioje LSDP frakcijoje yra tik septyni parlamentarai, todėl tai gana trapi frakcija.

Taip pat nelabai aišku, teigia V. Pranckietis, kam ji oponuos, kai, jo nuomone, patys dalyvavo formuojant dabartinę programą. Seimo pirmininkas priminė, kad situacija gali keistis sulaukus Konstitucinio Teismo išvados dėl vieno frakcijos nario (Mindaugo Basčio apkaltos. - (ELTA).

Seimo pirmininkas pabrėžė, kad „LSDP turi dar viduje išsiaiškinti savo pozicijas, nes dabar yra dviejų žmonių kalbėjimas: vienas kalba apie tai, kad jie būtinai atsiskirs, kitas sako, kad jie kaip buvo, taip ir tebėra drauge, nepriklausomai nuo partinio bilieto“.

Visgi V. Pranckietis buvo optimistiškas dėl Vyriausybės palaikymo. Seimo pirmininkas prasitarė, kad jam asmeniškai socialdemokratas Algirdas Sysas patvirtino, jog socialdemokratai neskils, elgsis labai rimtai ir Vyriausybei padės biudžeto klausiamais.