DELFI žiniomis, po ginčo su 12-mete dukra moteris į upę įbrido, o ne įšoko, kaip skelbta dar tą patį vakarą, ir jos rasti gelbėtojams nepavyksta.

Sekmadienį, po 19 val., spec. tarnybos gavo ne vieną pranešimą, kad skęsta moteris. Buvo tikinama, kad ant kranto liko šaukiantis vaikas.

Kaip įtariama, nelaimė greičiausiai nutiko dėl to, kad motina, nenorėdama, kad dukra sektų iš paskos, ją pastūmė nuo savęs, o pati pasuko link vandens.

Aiškėja, kad tai greičiausiai nebuvo vienintelis konfliktas šioje šeimoje.

Vaikus namuose vienus paliko dvi paras

DELFI duomenimis, spalio 10 dieną aptariama moteris išėjo iš buto, kuriame gyveno su dviem nepilnamečiais vaikais, palikusi juos vienus.

Į namus ji grįžo tik spalio 12 dieną. Spėjama, kad dvi paras ji leido pas draugę.

DELFI žiniomis, ši šeima būtent dėl to gali būti pradėta stebėti Vilniaus vaiko teisių apsaugos skyriaus. Tačiau jos atstovai šios informacijos nei patvirtina, nei paneigia – tokios informacijos viešinimą riboja įstatymai.

Pabėgo iš avarijos

Nuo spalio 10 iki 20 dienos moteris nedirbo, ji buvo pasiėmusi neapmokamų atostogų. Kolegos minėjo, kad darbe ji nesirodė ir prieš spalio 10 dieną – jų žiniomis, tuomet ji turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

Dar prieš kelis metus aptariama moteris buvo patekusi į dvigubą avariją – iš pradžių kliudė stovintį automobilį, po poros minučių – ir troleibusą. Iš abiejų eismo įvykių ji pabėgo.

Neaišku, ar tuomet moteris buvo blaivi. Galiausiai ji atsipirko tik pinigine bauda ir teisių atėmimu 3 metams.

Atsiliepė kaip apie labai santūrią ir išlaikytą

Savo ruožtu pirmadienį DELFI kalbinti kaimynai tik gūžčiojo pečiais – iš šalies tai atrodė normali, tvarkinga šeima.

„Labai santūri, labai išlaikyta moteris. Nežinau dėl problemų, jų gal mes visi turime“, – DELFI sakė aptariamos moters darbo telefonu atsiliepusi kolegė.

Tiesa, apie bendradarbės atostogas ji nieko nežinojo – spėjo, kad moteris serga. Visai neseniai ji turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

„Atrodo, sirgo jos vaikai. Susirgus dukrai ji imdavo nedarbingumo pažymėjimą, lyg ir pati sirgo... Nebuvo labai stiprios sveikatos“, – pasakojo kolegė.

Nepaisant to, pareigas ji esą atlikdavo gerai – buvo patikima ir profesionali darbuotoja.

Tačiau apie savo asmeninį gyvenimą su bendradarbėmis, panašu, pernelyg neatviraudavo – pašnekovė žino, kad moteris turi du vaikus, tačiau nežino, ar ji gyveno su vyru.

Sirgo, pastaruoju metu atostogavo

Pasirodo, naujas pareigas ji pradėjo eiti visai neseniai. Kaip DELFI nurodė skyriaus vedėja, kartu jos dirbo neilgai. Kiek laiko, pašnekovė nepatikslino.

„Ji prieš tai sirgo, paskui pasiėmė neapmokamų atostogų. Iki 20-os dienos. Nežinau, kuo sirgo – tokių dalykų niekas nesiteirauja, tai yra privatūs asmens duomenys, kurie net mus pasiekia koduoti. Nedarbingumo pažymėjimas ir tiek“, – pasakojo ji.

Vedėjos teigimu, atostogų prašymą darbuotoja buvo parašiusi 10-iai dienų.

Geru žodžiu mini ir kaimynai

Name, kur moteris gyveno, pirmadienio rytą – tylu. Dauguma čia įsikūrusių – darbingo amžiaus, tad darbo dienomis laiko namuose neleidžia.

Tiesa, sutikti kaimynai nurodė žinantys, apie kokią šeimą kalbama – jie ne kartą matė aptariamą moterį, jos paauglius vaikus.

Pavyzdinga ši šeima atrodo ir socialiniuose tinkluose – moteris džiaugėsi akimirkomis su vaikais, paskutinė jos publikuota nuotrauka – su dukra.

Matyti, kad ji mėgo keliauti, lankydavosi kultūriniuose renginiuose.