LPSK penktadienį, solidarizuodamiesi su kolegomis iš Latvijos, kurie šeštadienį Rygoje rengia protesto prieš skurdą mitingą, piketavo prie Latvijos ambasados Vilniuje.

Apie dešimt piketo Vilniuje dalyvių laikė plakatus su užrašais lietuvių, anglų bei rusų kalbomis: "Mes prieš skurdą", "Amžiną atilsį skurdui", "Lietuva ir Latvija - bėdos tos pačios".

Lietuvos profsąjungiečiai Latvijos ambasados Vilniuje atstovui įteikė palaikymo raštą, kuriuo remiama latvių iniciatyva pareikšti protestą prieš skurdą jų šalyje.

Šeštadienį Rygoje Latvijos profesinės sąjungos organizuoja mitingą, kuriuo nori atkreipti valdžios dėmesį dėl susidariusios situacijos šalyje. Kaip BNS patvirtino LPSK atstovas ryšiams su visuomene, šiame mitinge planuoja dalyvauti ir apie 20 Lietuvos profsąjungiečių.

Latvijos profsąjungos reikalauja didinti minimalų atlyginimą ir neapmokestinamą minimumą, nuo 18 iki 5 proc. sumažinti PVM degalams, duonai ir maisto produktams, sumažinti akcizo mokestį degalams, sveikatos apsaugą padaryti prieinama visiems gyventojams, didinti pensijas.