KT praneša gavęs parlamentaro advokatės Aušros Ručienės raštą, kad K. Pūko nedarbingumas dėl ligos tęsis iki gruodžio 7 dienos, jei nekils komplikacijų.

KT teigia dedantis pastangas kuo greičiau pradėti bylą, todėl aiškinsis, ar K. Pūko sveikata tikrai neleidžia jam dalyvauti posėdyje. Preliminariai posėdis planuojamas lapkričio 15 dieną.

Seimui pradėjus apkaltos procesą K. Pūkui, KT turi pateikti išvadą, ar Seimo specialiosios tyrimo komisijos išvadoje nurodyti Seimo nario veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Apkaltos procesą K. Pūkui Seimo specialioji komisija pasiūlė pradėti dėl priesaikos sulaužymo ir šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo. Komisijos vertinimu, K. Pūkas savo neetišku elgesiu diskreditavo valstybės ir Seimo autoritetą.

Dėl K. Pūko ligos strigo ir Seime nagrinėjamas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymas panaikinti parlamentaro neliečiamybę byloje dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Seime sudaryta komisija turi pateikti siūlymą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą, bet negali pateikti išvados neišklausiusi paties parlamentaro. Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė be Seimo sutikimo.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio-vasario mėnesiais K. Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

K. Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K. Pūkas teigia, kad su juo susidorojo politiniai oponentai, nes jis yra „nesisteminis politikas“.