„Dėl A. Skardžiaus esame sutarę taip – dirba Antikorupcijos komisija, kai jie pateiks išvadas, tada spręsime, ar kreiptis dėl A. Skardžiaus leidimo dirbti su slapta informacija“, – BNS penktadienį sakė Seimo pirmininkas.

„Dabar būtų nenuoseklu, reikia palaukti, kol komisija atsakys į klausimus, ir tada bus aišku, ar yra pagrindo kreiptis toliau, – pažymėjo parlamento vadovas. – Įtarimai viešoje erdvėje nebūtinai (būna) su pagrindu, o emocionalūs, turime sulaukti komisijos išvados.“

Seimo narius, siekiančius gauti leidimą dirbti su slapta informacija, tikrina Valstybės saugumo departamentas, jis Seimo pirmininkui kaip paslapčių subjekto vadovui pateikia atitinkamą išvadą. Sprendimą dėl leidimo dirbti su slapta informacija priima jau Seimo pirmininkas, remdamasis minėta išvada.

Seimo Antikorupcijos komisija šiuo metu atlieka tyrimą dėl Energetikos komisijos vicepirmininko A. Skardžiaus šeimos interesų energetikoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vasarą pradėjo ikiteisminį tyrimą siekdama įvertinti, ar A. Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus vėjo jėgainių verslui plėtoti.

A. Skardžiaus veiklą ir galimą interesų konfliktą tiriančiai komisijai STT yra pareiškusi, kad parlamentaro teiktos pataisos, susijusios su atsinaujinančia energetika, galėjo sudaryti išimtines sąlygas kai kurioms verslo grupėms, pavyzdžiui, mažųjų saulės elektrinių savininkams.

Komisija taip pat domisi, ar A. Skardžiaus veiklai nedaro įtakos parlamentaro šeimos iš dalies valdomos Baltarusijos energetikos įmonės „Investenergostroj“, jai paskolą yra suteikusi parlamentaro žmona, akcininkai ir verslas Baltarusijoje.