„Atvirai išsakau savo apsisprendimą. LSDP gretose nesant vieningos pozicijos dėl bendradarbiavimo su valdančiąja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, priėmiau galutinį sprendimą,- nepritariu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei socialdemokratų partijos frakcijų koaliciniam susitarimui Seime ir prašau mano parašą po šiuo dokumentu laikyti negaliojančiu“, - feisbuke pareiškė M. Bastys.

Tokį pareiškimą socialdemokratas padarė prieš šeštadienį vyksiančią socialdemokratų tarybą, kurios metu bus sprendžiama dėl nepaklusnių narių pašalinimo iš partijos.

Praėjusį šeštadienį LSDP Etikos ir procedūrų komisija už partijos statuto pažeidimus rekomendavo tarybai šalinti koaliciją su „valstiečiais“ sudariusios Seimo socialdemokratus iš partijos.

Rugsėjo pabaigoje LSDP taryba priėmė sprendimą pasitraukti iš koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet devyni Seimo socialdemokratai prieš partijos tarybos valią balsavo už tai, kad būtų tęsiamas bendradarbiavimas su „valstiečiais“.

Už tai buvo Juozas Bernatonis, Antanas Vinkus, Artūras Skardžius, I. Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Algirdas Butkevičius, Rimantas Sinkevičius, Andrius Palionis, Gediminas Kirkilas. Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas buvo prieš. Julius Sabatauskas susilaikė, dar trys Seimo socialdemokratai posėdyje nedalyvavo.Iš partijos buvo siūloma šalinti ir M. Bastį, nes jis pasirašė susitarimą dėl frakcijų koalicijos.

Valdančiajai koalicijai iki šiol nepritarė šeši socialdemokratai Seime. Prie jų prisijungus M. Basčiui, kuris taptų septintu nariu, jie jau teoriškai galėtų sudaryti atskirą frakciją Seime.