LAT pripažino tinkamais Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorų ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnų surinktus įrodymus, kad buvęs vicemeras, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios UAB „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos nariu, nuo 2012 m. birželio iki 2012 m. rugsėjo 27 dienos, veikdamas Vilniaus mieste ir Elektrėnų savivaldybės teritorijoje, pasinaudodamas savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimi su UAB „Vilniaus vandenys“ generaliniu direktoriumi V. M., savo naudai tiesiogiai susitarė su AB „Utenos melioracija“ interesams neoficialiai atstovaujančiu D. N. priimti ir priėmė iš pastarojo 40000 litų dydžio kyšį (per 11 tūkst. Eur).

Tyrimo duomenimis, R. Adomavičius pažadėjo paveikti UAB „Vilniaus vandenys“ ir šios bendrovės generalinį direktorių V. M., kad šie teisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus, o būtent, kad AB „Utenos melioracija“ būtų pripažinta laimėtoja UAB „Vilniaus vandenys“ vykdomame viešajame pirkime dėl „Vandentiekio tinklų naujos statybos, nuotekų tinklų naujos statybos bei renovacijos Trakų Vokėje“ ir kad V. M. pasirašytų sutartį su AB „Utenos melioracija“ dėl „Vandentiekio tinklų naujos statybos, nuotekų tinklų naujos statybos bei renovacijos Trakų Vokėje“.

2015 m. birželio 12 d. Vilniaus apygardos teismo paskelbtu nuosprendžiu R. Adomavičius buvo pripažintas kaltu korupcijos byloje, jam buvo paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, kuri atidėta tokiam pačiam laikotarpiui. Nuteistasis tokį teismo priimtą nuosprendį apskundė apeliacine tvarka, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs skundą, 2016 m. gruodžio 22 d. nutartimi jį atmetė ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo priimtą nuosprendį.

Įsiteisėjusį apkaltinamąjį nuosprendį buvęs sostinės vicemeras R. Adomavičius apskundė kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, ikiteisminį tyrimą atliko STT Vilniaus valdybos pareigūnai. Valstybinį kaltinimą apeliacinės ir kasacinės instancijų teismuose palaikė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.