Darnią ir tvarkingą iki šiol vaikučių neturėjusią šeimą pasiekęs trigubas stebuklas buvo tikrai laukiamas. Ir tinkamai pasiruošta jį sutikti.

Kaip po kūdikių gimimo naujienų agentūrai ELTA trumpai pasakojo dar nėštumo laikotarpiu mamą konsultavusi Kauno klinikų gydytoja Viktorija Tarasevičienė, šių trynukų atvejis yra išskirtinis. Pirmiausia tuo, kad jie buvo sėkmingai išnešioti iki 35-os nėštumo savaitės, kai daugiavaisis nėštumas dažnai gimdymas būna paankstintas.

Gydytojos teigimu, trynukams gimstant paprastai atliekama cezario pjūvio operacija. Ne išimtis buvo ir šis kartas. Ir dar gydytoja pabrėžė, kad jauna šeima labai laukė savo pirmųjų vaikelių. Moteris pastojo natūraliai. Mama, vos tik išsiaiškinus, kad jos nėštumas - daugiavaisis, atsiųsta konsultuotis į Kauno klinikas. Ji nuolat čia lankėsi iki pat gimdymo. Iš pradžių reikalingi tyrimai jai buvo atliekami kas mėnesį, paskui - dažniau.

„Kai nebūna komplikacijų ir negresia joks pavojus nei vaisiams, nei nėščiosios sveikatai, gimdymo niekas neskubina. Šiuo atveju išlaukėme praktiškai visą maksimumą, - vaikeliai patys nusprendė, kada jiems geriausia ateiti. Naujagimiai gimė išnešioti, sveiki. Vienos mergytės svoris 1,844 kg, kitos - 2,344 kg, o jų broliuko - 2,444 kg. Jei viskas bus gerai, tai maždaug po savaitės šita trijulė drauge su savo mama galės keliauti iš mūsų klinikos namo“, - sakė gydytoja V. Tarasevičienė.

LSMU ligoninės Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinika yra didžiausia Lietuvoje akušerijos ir ginekologijos sveikatos priežiūros įstaiga, teikianti aukščiausio lygio ambulatorines bei stacionarines paslaugas. Anot šios klinikos Nėštumą komplikuojančių ligų sektoriaus vadovo, docento dr. Vlado Gintauto, trynukų gimimas čia - nėra retas. Kai kuriais metais iškart po tris vaikelius Kauno klinikose pagimdo iki dešimties ar netgi daugiau gimdyvių.