Seimo vadovas lankysis Europos Sąjungos (ES) institucijose, kur susitiks su Europos Parlamento pirmininku Antonio Tajani; Europos Komisijos pirmininko pavaduotoju euro ir socialinio dialogo reikalams Valdžiu Dombrovskiu, atsakingu ir už finansinį stabilumą, finansines paslaugas bei kapitalų rinkų sąjungą; Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininku Davidu McAllisteriu ir Europos Parlamento Pirmininko pavaduotoja, atsakinga už ryšius su nacionaliniais parlamentais, Mairead McGuinness.

Seimo Pirmininkas V. Pranckietis Lietuvos ir Belgijos Karalystės bendradarbiavimo klausimus aptars susitikimuose su Belgijos Karalystės Senato Pirmininke Christine Defraigne) ir Atstovų Rūmų Pirmininku Siegfried Bracke.

Darbotvarkėje numatyta skirti didelį dėmesį regiono saugumo, energetikos infrastruktūros, ekonomikos, Rytų partnerystės klausimams.

„Lietuvos Respublikos Seimas daug dėmesio skiria diskusijoms apie Europos Sąjungos ateitį. Mūsų esminis interesas - Europos projekto tolesnis stiprinimas, vienybė ES viduje, efektyvūs ir atsakingi veiksmai išoriniuose santykiuose. Svarbu nenukreipti dėmesio nuo jau priimtų sprendimų įgyvendinimo, ypač tokiose svarbiose srityse kaip išorės ir vidaus saugumas, ES išorės sienos apsauga, vidaus rinkos stiprinimas, migracijos iššūkio sprendimas“, - prieš išvykdamas teigė Seimo Pirmininkas.

V. Pranckietis susitikimuose taip pat aptars Lietuvos Seimo rengtą iniciatyvą „Naujas planas Ukrainai“. Šio dokumento tikslas - pasiūlyti naują ilgalaikę Vakarų ir Ukrainos santykių strategiją, atsižvelgiant į Krymo aneksiją ir užsitęsusią Rusijos Federacijos agresiją Rytų Ukrainoje.