Partijos suvažiavimo data bus paankstinta pora mėnesių tik dėl pasirengimo rinkimams. Taip nusprendė trečiadienį posėdžiavusi partijos valdyba. Svarstoma suvažiavimą rengti ne kitų metų birželį, bet balandį, kad būtų spėta pasirengti rinkimams.

„Mes diskutavome apie suvažiavimą ir suvažiavimo datą, ar jis turėtų būti tuomet, kaip numatyta birželį, ar anksčiau? Pagrindinė tema - dėl anksčiau buvo pasirengimas savivaldos rinkimams. Dėl pasitikėjimo, kažkas paspekuliavo viešumoje nuskambėjusia mintimi, kad kažkas iš partijos narių lyg ir vertino tokius dalykus, bet iš esmės valdyba konstatuoja labai aiškiai, kad nėra pagrindo ir tikslo tikrintis pasitikėjimo, nes visur iš skyrių pasitikėjimas yra“, - sakė R. Šimašius.

Pasak jo, naujasis partijos pirmininkas, kaip ir anksčiau nuspręsta, bus renkamas tiesioginių rinkimų partijoje būdu. Rinkimai bus rengiami keli mėnesiai iki suvažiavimo. Pats R. Šimašius dar nėra priėmęs sprendimo, ar juose dalyvaus.

Lapkričio 4 dieną liberalai rinksis į tarybos posėdį. Iki to laiko bus surengta narių apklausa, kurios metu bus formuluojami du klausimai: ar nariai mano, kad partija turi kelti savo kandidatą prezidento rinkimuose, ar palaikyti nepriklausomą kitą kandidatą? Ir kas narių manymu būtų tinkamas kandidatas atstovauti liberalus prezidento rinkimuose?

Pirmininkas situacijos partijoje po to, kai jai buvo pareikšti įtarimai, nedramatizuoja. Pasak jo, po to narystės partijoje atsisakė apie 20 narių, tačiau esą judėjimas partijoje vyksta nuolatos.

„Turbūt, ne paslaptis, kad dalis žmonių galvoja, kaip čia viskas atrodo, situaciją vertina, aš manau, kad geriau nebūtų nei vieno (palikusio partiją – DELFI), bet tas judėjimas visą laiką yra, mes turime naujų pareiškimų ir skubinimų, kad greičiau priimkite. Aš tikrai situaciją vertinu, kaip normalią, dalykišką“, - sakė R. Šimašius.

Liberalai nutraukė bendradarbiavimą su konservatoriais Vilniaus miesto savivaldybės taryboje. Kol kas pokyčių kitose savivaldybėse, kur yra koalicijos su konservatoriais, partijos pirmininkas nenumato.

„Savivaldose turime labai įvairią situaciją, (…) kadangi skyriai patys sprendžia tokiais atvejais, tai kol kas iš skyrių informaciją gavome, kad kažkokių judesių nesimato nei iš mūsų partijos pusės, nei iš koalicijos partnerių pusės, ar tai būtų socialdemokratai, ar konservatoriai, ar kitos partijos“, - sakė R. Šimašius.