Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) Žaliakalnio, Kalniečių, Panemunės ir Kauno rajono skyrius aplankęs R.Paksas sakė BNS, kad penktadienį į steigiamą partiją nusprendė pereiti 245 Kauno liberalai, be to, tą dieną LLDP nariais pareiškė norą tapti dar 30 iki tol jokiai partijai nepriklausiusių kauniečių.

Pasak R.Pakso, Kaune jis surado daugiausiai visoje Lietuvoje rėmėjų iš jo paliktos LLS narių.

Seimo narys teigė penktadienio vakarą sužinojęs, kad iš LLS į jo kuriamą partiją perėjo 47 iš 59 Raseinių skyriaus liberalų ir visi 35 Visagino skyriaus nariai.

Anot R. Pakso į steigiamą partiją perėjo ir nemaža dalis dviejų Klaipėdos, vieno Panevėžio ir Šiaulių "Aušros" skyriaus narių.

"Jau turime per 400 parašų - tiek, kiek reikia norint įregistruoti naują partiją",- džiaugėsi R. Paksas.

LLDP Teisingumo ministerijoje planuojama įregistruoti po gegužės 1 d. įvyksiančio steigiamojo partijos kongreso.

Naujos partijos kūrimo koordinatorius, Seimo narys Henrikas Žukauskas sakė BNS, kad pirmadienį steigėjams bus pristatyti pirminiai įstatų ir programos projektai, kurie dar bus tobulinami iki steigiamojo kongreso.

Pasak R. Pakso, partijos programoje svarbias vietas užims regionų politika, vidutinio ir smulkaus verslo skatinimas, kaimo, socialinės ir valstybės valdymo tobulinimo problemos.

Paklaustas, ar jam negaila, kad vieni žinomiausių jo komandos žmonių - eksministrai Jonas Lionginas ir Eugenijus Maldeikis neketina tapti LLDP nariais, R. Paksas atsakė, kad žiniasklaida ne visai tiksliai pranešė apie tai. "Jie neatsisako dalyvauti partinėje veikloje, tik įsijungs į ją kiek vėliau",- teigė jis.

E.Maldeikis ir J.Lionginas šių metų sausio pradžioje kartu su R.Paksu ir dar keliais bendražygiais buvo pašalinti iš LLS. 1999 metais reikšdami nepritarimą sutarčiai su JAV bendrove "Williams" jie atsistatydino iš Vyriausybės, o tų metų gale visi trys tapo LLS nariais.