Į Liberalų sąjūdžio būstinę Vilniuje trečiadienį taip pat kviečiami Liberalų sąjūdžio merai.

Partijos pirmininkas ir Vilniaus savivaldybės vadovas Remigijus Šimašius sako, kad susitikimas planuotas dar rugsėjo pradžioje.

„Pasiruošimo rinkimams, pasiruošimo suvažiavimui ir artimiausiai tarybai klausimus turime ir situacijos aptarimą. Valdybos posėdžius turime kas mėnesį, tai ir čia bus tokie rutininiai dalykai“, - BNS sakė jis.

R.Šimašiaus teigimu, „kažkuriuo formatu“ bus aptariamas ir partijos vicepirmininko Vitalijaus Gailiaus siūlymas liberalų vadovams atsistatydinti iš pareigų taip iš naujo pasitikrinant pasitikėjimą partijoje, greičiausiai bus vykdoma partijos narių apklausa.

„Formaliai tokio varianto nėra, nes turime ir įstatus keisti, kada turi būti šaukiamas suvažiavimas, juo labiau, kad kitais metais ir partijos pirmininko rinkimai nusimato, kuriuos detaliai įstatai reglamentuoja, numatytas visuotinis narių balsavimas dėl rinkimų. Galvojame nebent padaryti narių apklausą, kaip vertina situaciją, perspektyvas“, – sakė jis.

„Vyks pasitarimas, natūralu, kad ir koalicijų klausimus aptarsime – kaip sekasi dirbti, kokių iššūkių yra. Tai yra normalus dalykiškas pasikalbėjimas, kaip sėkmingiau dirbti. Darbotvarkėje neformulavome nei dėl Vilniaus, nei dėl Kėdainių, nei dėl kitų dalykų. Natūralu, kad apsikeisime nuomonėmis apie situaciją“, – kalbėjo R.Šimašius.

Jis žada informuoti partijos vadovybę bei merus ir apie situaciją Vilniaus koalicijoje.

R.Šimašius tikino, kad koalicijos regionuose yra partijos skyrių kompetencija, tad „iš viršaus“ nebus siekiama paveikti skyrių sprendimų.

Liberalų sąjūdis turi merus 10-yje šalies savivaldybių.

Teisėsauga prieš kelias savaites pareiškė įtarimus Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai. Specialiųjų tyrimų tarnyba įtaria, kad Liberalų sąjūdžio buvęs vadovas Eligijus Masiulis iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už koncernui palankius sprendimus gavo 106 tūkst. eurų kyšį, buvęs partijos valdybos narys Šarūnas Gustainis – 8,7 tūkst. eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai. Liberalai įtarimus neigia.

Vilniaus liberalai šią savaitę paskelbė nutraukiantys darbą su konservatoriais ir siekia suformuoti naują valdančiąją koaliciją su buvusiais partneriais bei opozicinėmis partijomis.