Tai sakė iš susitikimo išėjęs Socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

"Šiandien iš principo Ūkio ministerija yra mūsų (jai vadovauja socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius, kuris pakluso Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sprendimui trauktis iš koalicijos ir parašė atsistatydinimo pareiškimą - DELFI). Turėtumėme mes siūlyti kandidatą į ministrus. Bet mes pasiūlėme pagalvoti partneriams, kad norėtume pasikeisti ministerijomis - į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją", - sakė jis.

A.Palionio teigimu, į socialinės apsaugos ir darbo ministrus socialdemokratų "opozicionieriai" turi kandidatų - ir Seime, ir už jo ribų. Tokie mainai esą būtų reikalingi dėl to, kad jau pradinė derybų su "valstiečiais" pozicija sakė, jog socialdemokratams turėtų atstovauti kairiąją politiką vykdantis socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Paklaustas, ar premjeras sutiko su tokiu prašymu, A. Palionis aiškino: "Neprašėme jo sutikimo, o tik pateikėme pasiūlymą. Sutarėme, kad pagalvosime".

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis po susitikimo tvirtino, kad dėl konkrečių postų Vyriausybėje jokių sprendimų nėra - dėl to esą apsispręs premjeras.

Tuo metu S. Skvernelis, paklaustas, ar Seimo socialdemokratai kelia kokius nors prašymus ar reikalavimus, teigė, jog bendram darbui juos vienija Vyriausybės programa. Esą su Seimo socialdemokratais iki šiol pozicijų išsiskyrimo nebuvo - galbūt buvo tam tikro nesutarimo dėl darbų tempo.

Šis susitikimas surengtas po to, kai LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas pirmadienį pareiškė, kad laikytis bendro partijos sprendimo trauktis iš valdančiosios koalicijos laikytis neketinantys socialdemokratai bus "po vieną" svarstomi šeštadienį rengiamoje LSDP Etiko ir procedūrų komisijos posėdyje.

Ši komisija praėjusį trečiadienį konstatavo, kad 11 Seimo socialdemokratų, pasirašiusių su "valstiečiais" vadinamąją "frakcijų koalicijos" sutartį, pažeidė savo partijos Statutą, todėl gauna savaitę laiko pakeisti nuomonę ir laikytis LSDP taryboje paskelbto susitarimo trauktis iš valdančiosios daugumos.

Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas A. Palionis po susitikimosakė suprantąs, kad premjerui dėl dabartinės situacijos yra "baisu", bet esą stabili valdančioji dauguma išlaikoma.

Jo teigimu, šiuo metu Seimo socialdemokratai yra vieningi, tai yra, neketina keisti pozicijos po partijos Etikos ir procedūrų komisijos sprendimo. A. Palionis teigė nujaučiąs, kad "atskalūnus" ketinama šalinti iš partijos, bet jie ir toliau žada bendradarbiauti su "valstiečiais". Tokios pozicijos esą laikosi 14 dabartinių Seimo frakcijos narių, įskaitant ir du Darbo partijos atstovus.

Pasak A. Palionio, jie neketina trauktis iš dabartinės frakcijos - greičiausiai tai padarys mažumoje likę partijos atstovai Seime.

S. Skvernelis žurnalistams teigė, kad susitikimo metu nebuvo keliamas klausimas, ar laukiančio partijos vadovybės sprendimo galbūt pabūgę kai kurie Seimo socialdemokratai pakeis poziciją ir pasitrauks iš "frakcijų koalicijos".

"Pagal tuos darbinius klausimus, kuriuos aptarėme, ir pagal tuos žmones, kurie dalyvavo, tai neturiu pagrindo teigti, kad jie nuspręstų kitaip elgtis (atsisakyti pozicijos dirbti daugumoje - DELFI)", - sakė premjeras.

Jo teigimu, šiuo metu skaičiuojama, kad yra Seimo socialdemokratų frakcijos seniūno parašas dėl bendros veiklos deklaracijos, taigi, 19 frakcijos narių šiandien yra koalicijoje.

Paklaustas, ar ateityje jų nesumažės, S. Skvernelis sakė: "Matyt, sprendimai, kuriuos priiminės LSDP, visaip gali pakoreaguoti".