Tai jis padarys apsilankęs departamente Vilniuje.

Pastaruoju metu šis departamentas sulaukė kritikos dėl kelių sprendimų, susijusių su prieglobsčio suteikimu, leidimų gyventi Lietuvoje išdavimu ir galimu informacijos nutekinimu.

Internetinė „Laisvės TV“ praėjusį mėnesį pranešė, kad Lietuvoje leidimą gyventi 11 metų turėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu siejamo banko SMP tarybos patarėjas Antonas Treušnikovas. Praėjusį penktadienį Migracijos departamentas šį leidimą panaikino, teigė departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Vidaus reikalų ministerija taip pat pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl galimo Migracijos departamento informacijos nutekinimo trečiosioms šalims. Naujienų portalas delfi.lt pranešė, jog Rusijos Konstitucinio Teismo teisėjams buvo išsiųsta riboto naudojimo informacija, kodėl jiems draudžiama atvykti į Lietuvą dalyvauti tarptautiniame kongrese.

Migracijos departamentas ministerijos kritikos šių metų vasarą sulaukė ir dėl sprendimo nesuteikti prieglobsčio Lietuvoje rusų žurnalistui Jevgenijui Titovui. Institucija pastaruoju metu taip pat nesusitvarko su vizų prašytojų srautu.