Įtarė kažką negero

„Mes atsikraustėme čia prieš trejus metus. Gražiai įsikūrėme. Bet netrukus pastebėjome pas gretimo buto kaimyną vykstančius keistu dalykus. Matėme, kaip žmogus namo viską tempia, o iš namų nieko neišneša. Koridoriuje pajautėme didžiulę smarvę. Iš pradžių nesupratome, kas vyksta, kol vienąkart nepamatėme klaikaus vaizdo pro pravertų durų kraštelį“, – pasakojo Edita, Respublikos gatvės 22-ojo daugiabučio namo gyventoja.

Kaupikas

Edita pasakojo supratusi, jog kaimynas elgiasi ne taip, kaip visi žmonės. Jis namuose kaupė viską, ir nesvarbu, reikia jam to ar nereikia. Senolis bute gyveno vienas, niekas jo nelankė, draugų jis taip pat neturėjo. Buvo užsidaręs ir tylus. Triukšmo jokio iš jo buto nekilo, tik didžiulė smarvė.

Nereagavo

Į kaimynų prašymus susitvarkyti senolis modavo ranka, esą viską jie išsigalvoja, kalba netiesą.

„Jis keistuolis. Jis netempė iš konteinerių, buvo lyg ir tvarkingas, viską pirkdavo parduotuvėje ir kaupdavo. Mes raginome jį išsikopti savo butą, o šis atšaudavo, kad smarvė sklinda ne iš jo buto. Juk gyvename penktame daugiabučio namo aukšte. Jis vienintelis kaimynas šone. Mes gyvename šalia jo. Pro jo sienas, pro plyšelius eidavo didžiulė smarvė“, – aiškino sunerimusi daugiabučio namo gyventoja.

Bijojo nelaimės

„Mes pamatėme, kad pas jį visko prikaupta iki lubų. Visko. Nesuprasi, kiek metų jis visą šį „turtą“ kaupė. Įsivaizduokite, jei čia kiltų gaisras? Juk čia iki nelaimės reikia labai nedaug. Mes įkalbinėjome vyrą gražiuoju, kol galiausiai kantrybė trūko. Kreipėmės į savivaldybės vaiko teisių skyrių. Juk parazitai gali užkrėsti vaikus, čia laksto žiurkės. Pavojinga čia vaikams būti. Ką žinai, kada kas gali nutikti“, – sunerimusi kalbėjo Edita.

Nepripažino

Bandant pakalbinti garbaus amžiaus žmogų, šis nepripažino, jog smarvė sklinda iš jo buto, vos pravėręs jas, stengdavosi greitai svečių atsikratyti.

„Nieko pas mane nėra, viskas pas mane gerai. Ko jūs čia kimbate. Neturiu aš nieko. Nieko nėra“, – nedaugžodžiavo keistą gyvenimo būdą pasirinkęs vyriškis, kuriam vos pravėrus buto duris nuo pasklidusios smarvės iškart rietė nosį.

Susirūpino tarnybos

Vis dėl to praėjusios savaitės pabaigoje tarnybos ėmėsi veiksmų: senolis buvo įkalbėtas keltis į gyvenimo namus, kuriuose juo bus tinkamai pasirūpinta, o miesto seniūnija pažadėjo butą iškuopti ir dezinfekuoti. Prie daugiabučio suvažiavo gausybė seniūnijos technikos, sugužėjo darbuotojai. Prasidėjo apsivalymas.

Su „šiūfeliais“

„Čia net įeiti neįmanoma. Duokit „šiūfelius“. Reikės kasti čia viską, net nežinau, kaip prieisime. Čia neįmanoma“, – ištarė specialią aprangą bei veido kaukę vilkintis seniūnijos darbuotojas, kuris dar ilgai kalbėjo apie viduje išvystą vaizdą.

„Ten visas maišas dešrų prikrautas, konservų dėžučių, pusiau nuvalgytų. Kostiumų prikrauta iki lubų, visokių drabužių, maisto produktų. Viskas supuvę, o skysčiai tiesiog teka. Šlykštu. Čia ne vieno ir ne dviejų traktorių reikės viską iškopti, ir neįsivaizduojame nuo ko pradėti“, – įspūdžiais dalijosi kopimo darbus pradėję seniūnijos darbuotojai.

Būtina dezinfekcija

Butas bus iškuoptas artimiausiu metu. Viskas bus išvalyta ir dezinfekuota. Kaimynams nebeteks kęsti žiurkių antplūdžio, didžiulės ir nepakeliamos smarvės. Vaikams nebereiks bijoti praeinant pro kaimyno duris. Gyventojai nebegyvens baimėje, kad bute bet kuriuo metu gali kilti gaisras ar kita didelė nelaimė. O iki to trūko visai nedaug.