„Man šiek tiek pikta, kad labai dažnai stengiamės patys skaldyti lietuvius: išvykusius vadiname išdavikais, o likusius – patriotais. Toks suskirstymas, man regis, daro labai didelę žalą mums. Tikrai nereikėtų aiškinti ir sakyti, kad tik mes, kurie liekame čia, galime prisidėti prie Lietuvos klestėjimo“, – tikina I. Krupavičius.

Žurnalisto žodžiais, turėtume priimti akivaizdžią tiesą – žmonės yra išsibarstę po visą pasaulį. „Turime vieni su kitais labai tampriai jungtis, bendrauti ir vieni kitus palaikyti. Lietuviai, būdami svetur, gali puikiai prisidėti prie to, kad mums Lietuvoje būtų geriau gyventi“, – mano pašnekovas.

Pasak I. Krupavičiaus, svarbiausia, kad žmogus jaustų, jog jo šaknys yra Lietuvoje. „Reikia džiaugtis, jei žmonėms susiklostė galimybės keliauti, aišku, būna ir kitokių aplinkybių, dėl kurių jie išvyksta“, – svarsto žurnalistas. Jo įsitikinimu, ir dvigubos pilietybės klausimas išspręstas turėjo būti jau daug anksčiau.

„Tad mano idėja – diasporos stiprinimas ir lietuvių vienybės skatinimas. Tai pasiekti nelengva, bet svarbiausia – bent jau pradėti, kad būtume, nors ir besibarstanti, bet vieninga tauta. Ta vienybė neleis mums kalbėti apie tai, kad mūsų mažėja“, – įsitikinęs I. Krupavičius.

Žurnalistas per daugybę metų darbo LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“ tvirtina girdėjęs ne vieną idėją šaliai, o tokios iniciatyvos džiugina. „Esu už argumentuotą diskusiją ir ėjimą koja kojon. Tai, kad prie bendro stalo atsisėdo skirtingų žiniasklaidos priemonių žurnalistai, kurie kasdien galbūt konkuruoja tarpusavyje, yra labai sveikintina. Tokių pavyzdžių reikėtų ir daugiau, kad visuomenė matytų, jog esame vieningi ir nereikia laukti, kol kažkas kažką padarys, kad reikia susijungti ir visiems kartu siekti bendro tikslo. Džiaugiuosi dėl to ir manau, kad žingsnis po žingsnio mes kažkur nueisime“, – kalba I. Krupavičius.

Tiesa, laidos vedėjas kartu su „Labas rytas, Lietuva“ komanda jau šį savaitgalį išvyksta į Los Andželą. Kelionės tikslas glaudžiai susijęs su I. Krupavičiaus idėja Lietuvai: žurnalistai dalyvaus Amerikos lietuvių dienose.

„Daugelis Amerikos lietuvius įsivaizduoja kaip senjorus, bet Amerikos lietuviai – tai mūsų bendraamžiai, trisdešimtmečiai, keturiasdešimtmečiai, kurie daug pasiekę, veiklūs, dažnai grįžta į Lietuvą.

Jie tradiciškai buriasi Los Andžele savaitgalį ir pašokti, ir padainuoti, tačiau tai – žmonės, kurie yra sukūrę didžiulius verslus ir pan. Tikimės parodyti ir reportažų, ir interviu su tais žmonėmis, nes atskirtį tarp mūsų norisi mažinti“, – apie planus pasakoja I. Krupavičius.