„Yra visokių pamąstymų, yra ir pamąstymų, kad gal kitą ministeriją...“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A. Palionis.

Paklaustas, ar turi mintyje Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, jis to nepaneigė. „Nežinau, dar svarstome“, - sakė jis.

A. Palionis neslėpė, kad taip pat svarstoma galimybė siekti Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko posto.

Nepaisant socialdemokratus krečiančių nesutarimų, A. Palionis sakė, kad frakcijoje yra normali darbinė atmosfera, vyko sklandus Seimo posėdžio darbotvarkės aptarimas. „Jeigu pagal klausimus, tai nuomonės visur sutapo, o atmosfera gera“, - sakė A. Palionis.

Politikas teigė, kad šiuo metu iš frakcijos narių negavo jokio prašymo iš jos išeiti.

Kaip jau skelbta, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius neatsisako sprendimo atsistatydinti, jo atstovaujamai Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) nutarus pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

Atsistatydinantis Ūkio ministerijos vadovas pabrėžė, kad jo partijos sprendimas trauktis iš koalicijos jam yra įpareigojantis, nors ir „nebūtinai politiniai sprendimai visi yra logiški ir racionalūs“.

M. Sinkevičiaus apsisprendimas trauktis iš posto reiškia, kad iš socialdemokratų deleguotų trijų ministrų Vyriausybėje lieka du: užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir teisingumo ministrė Milda Vainiutė. Kaip žinoma, Lietuvos diplomatijos vadovas L. Linkevičius nusprendė trauktis iš LSDP, motyvuodamas siekiu tęsti Vyriausybėje pradėtus darbus. Ministrė M. Vainiutė nepriklauso jokiai partijai.