„Dėl Liberalų sąjūdžio mes įvertiname, kad galimybės bendradarbiauti yra itin sudėtingos, maksimaliai apsunkintos, mes kreipėmės į partijos skyrius prašydami per dvi savaites įvertinti bendradarbiavimą visuose tuose skyriuose, kurių savivaldybėse yra koalicijos su Darbo partija arba Liberalų sąjūdžiu“, - sakė TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis.

Be Vilniaus liberalai ir konservatoriai valdančiosiose koalicijose yra tokiose savivaldybėse, kaip Molėtai, Varėna, Tauragė, Kretinga, Kėdainiai.

TS-LKD lyderis neslėpė, kad dalyje skyrių vyrauja nuotaikos, kad reikėtų trauktis iš valdančiųjų koalicijų. Kurios tai savivaldybės, G. Landsbergis kol kas neįvardino.

„Yra savivaldybių, aš nenoriu vardinti, iš kurių atvažiavę žmonės pasakė, kad jie pasirengę nutraukti koaliciją tuoj pat, dėl to, kad jie nemato galimybės bendradarbiauti. Yra įtarimai, kurie yra pareikšti ir asmeniui, jie persikelia ir į tas savivaldybes, jie akivaizdžiai matė ar jautė kažkokius panašius dalykus, ir politiškai yra pasirengę nutraukti bendradarbiavimą. Kitose savivaldybėse mes matome visai kitokį vaizdą“, - kalbėjo G. Landsbergis.

Dėl situacijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, pasak jo, kreiptasi į joje esančius konservatorių frakcijos narius, kad prasidėtų konsultacijos dėl tolesnių bendradarbiavimo galimybių.

Valdančiąją koaliciją sostinės savivaldybės taryboje sudaro konservatoriai, liberalai, „Tvarka ir teisingumas“ ir Lietuvos sąrašas ir socialdemokratai.

Liberalų sąjūdžiui pareikšti įtarimai

Tyrėjai penktadienį pareiškė įtarimus dėl stambaus masto kyšininkavimo ir prekybos poveikiu Liberalų sąjūdžiui kaip juridiniam asmeniui.

Teisėsauga įtaria, kad partijos naudai kyšius iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmė buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, eksliberalas Šarūnas Gustainis.
Dar vieno įtariamojo šioje byloje – narystę Liberalų sąjūdyje suspendavusio Seimo nario Gintaro Steponavičiaus – veiklos prokurorai su nauda partijai nesieja.

Liberalų sąjūdis susikūrė 2006 metais, kai tuometinė šios partijos vadovybė atsiskyrė nuo Artūro Zuoko vadovautos Liberalų ir centro sąjungos. Po dviejų metų šios partijos pirmininku tapo E. Masiulis.

2008 – 2012 metų Seimo kadencijoje liberalai priklausė konservatorių vadovautai valdančiajai koalicijai. Nuo tada jie dirbo opozicijoje. Po teisėsaugos įtarimų E.Masiulis pasitraukė iš partijos, taip pat - iš Seimo. Partijos vairą perėmė R. Šimašius.