Nutarusi į posėdžius pakviestis visus Baltarusijos įmonės „Investenergostroj“, į kurią Skardžių šeima yra investavusi, akcininkus, komisija žada su R.Patalavičiumi aiškintis, kokiomis aplinkybėmis šios bendrovės akcijas įsigijo A.Skardžiaus žmona.

Į posėdį taip pat kviečiamas Rusijos pilietis Rustemas Nigmetzianovas, turintis leidimą gyventi Lietuvoje.

Visi kviečiami liudyti asmenys privalo ateiti, tai juos įpareigoja specialusis komisijos statusas.

Pasak Seimo komisijos vadovo Vitalijaus Gailiaus, bus aiškinamasi, kaip R.Nigmetzianovas pateko į Lietuvą, ką jis čia veikia.

Komisija taip pat susipažins su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) surinkta informacija apie pinigines operacijas į Baltarusiją.

„Turime gavę informacijos apie neįprastas pinigines operacijas, apie sandorius ir informaciją, sudarančią tarnybinę paslaptį. (...) Mes esame pilna apimtimi paprašę informacijos tiek apie įmones, tiek apie fizinius asmenis, susijusiaus su mūsų tyrimu, ir šitą informaciją prašysime FNTT mums pristatyti“, – BNS teigė V.Gailius

Antikorupcijos komisija taip pat apsispręs, ar kviesti į apklausą saulės energijos versle dalyvavusį Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūną Tomą Jakučionį.

„Komisija aiškinsis, ar jis nesinaudojo tarnybinėmis pareigomis – jis VSD buvo atsakingas už energetiką ir pats tame versle turėjo interesų“, – sakė V.Gailius.

A.Skardžiaus veiklą ir galimą interesų konfliktą tiriančiai komisijai Specialiųjų tyrimų tarnyba yra pareiškusi, kad 2011-2017 metais parlamentaro teiktos pataisos, susijusios su atsinaujinančia energetika, galėjo sudaryti išimtines sąlygas kai kurioms verslo grupėms, pavyzdžiui, mažųjų saulės elektrinių savininkams.