„Svarstysime apskritai apie koalicijas Lietuvoje. Įtarimai buvo pareikšti dviem partijoms, vienai – iš naujo, kitai – pirmą kartą. Šiek tiek, manau, reikia apžvelgti situaciją, kokių sprendimų galime imtis, įskaitant ir Vilniuje“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Jis tvirtino, kad greitų sprendimų šiuo klausimu negali būti, pirmiausia reikia išsiaiškinti situacijas, nes jos kiekvienoje savivaldybėje skirtingos.

„(...) nuomonės yra skirtingos tiek dėl Vilniaus, tiek dėl kitų savivaldybių. Kai kur žmonės mato, kad nėra galimybės kitokios koalicijos sudaryti, atsakomybės prisiimtos. Norime padiskutuoti“, – teigė partijos vadovas.

Viena iš tokių savivaldybių, kur konservatoriai yra valdančiojoje koalicijoje su liberalais – Vilniaus miesto savivaldybė.

Pasak G.Landsbergio, TS-LKD prezidiumo narys yra sostinės vicemeras Valdas Benkunskas, todėl apie Vilniaus situaciją bus išgirsta „iš pirmų lūpų“.

Teisėsauga praėjusią savaitę pateikė įtarimus Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai kaip juridiniams asmenims politinės korupcijos byloje. Jos įtariamos prekyba poveikiu ir kyšininkavimu stambiu mastu. Įtariama, kad liberalai ir „darbiečiai“ gavo naudos, kai jų partijų atstovai priėmė kyšius iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

TS-LKD prezidiumas taip pat planuoja aptarti padėtį Vyriausybėje ir Seime po šeštadienį socialdemokratų priimto sprendimo trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“ ir po pirmadienį paskelbtos Socialdemokratų bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijų sudarytos koalicijos.

„Taip pat aptarsime Vyriausybės krizę. Mes manome, kad tai yra krizė, nepaisant to, ką premjeras Saulius Skvernelis sako. Nėra stabili situacija valstybėje, reikia aptarti, kokia mūsų pozicija bus“, – aiškino G.Landsbergis.

TS-LKD Seime turi 31 atstovą.