Kaip BNS informavo ministerijos atstovas spaudai Audris Kutrevičius, ministrės komandoje nuo antradienio neliko ir patarėjų Giedriaus Mozūraičio, Nerijaus Juknos, Ritos Grumadaitės. Kaip jau skelbta, pirmadienį atstatydinimo pareiškimus įteikė ir viceministras Justas Pankauskas, patarėja Auksė Kontrimienė.

„Ministrė formuoja naują komandą. Nebedirbu nuo šiandien“, – BNS patvirtino ministės patarėja viešiesiems ryšiams R.Grumadaitė.

Iš viceministrų pareigose lieka tik Raimondas Bakšys, jis ministerijoje dirba nuo rugpjūčio pabaigos. 2013 - 2016 metais R.Bakšys ėjo tuometinio premjero ir socialdemokratų vadovo Algirdo Butkevičiaus patarėjo teisės klausimais pareigas.

Teisingumo ministerijai vadovauja nepartinė Milda Vainiutė, ji pranešė, jog lieka pareigose nepaisant ją delegavusių socialdemokratų sprendimo trauktis iš valdančiosios koalicijos. Be jos socialdemokratai yra Vyriausybėje delegavę užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, ūkio ministrą Mindaugą Sinkevičių. L.Linkevičius taip pat pranešė liekantis pareigose ir traukiasi iš socialdemokratų partijos, tuo metu socialdemokratas M.Sinkevičius premjerui pirmadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Premjeras Saulius Skvernelis kol kas jo netenkino.