„Pirmadienį pateiksiu pareiškimą trauktis iš partijos. (...) Jeigu mane palaikys prezidentė, premjeras, toliau dirbsiu tą darbą, kuris reikalauja pastangų, nuoseklumo ir, tiesą sakant, kokybės“, – sakė ministras.

Anot jo, partijos sprendimas trauktis iš valdančiosios koalicijos yra „nesavalaikis, nelogiškas ir neatsakingas“.

„Jis yra pagrįstas emocijomis, partijos vadovybė numetė atsakomybę skyriams. Ant šitos bangos sprendimas ir buvo priimtas, nors jis šiuo metu valstybei yra žalingas“, – teigė L.Linkevičius.

Jis stebėjosi, kaip opozicijoje būdama Socialdemokratų partija galės oponuoti Vyriausybės programai, kurią kartu su „valstiečiais“ pati ir sudarė.

„Jeigu kažkas nesugeba dirbti, tai reikia taip ir pasakyti. Bet dabar daryti kažkokius išskaičiavimus ateities rinkimams yra neatsakinga, mano požiūriu“, – kalbėjo ministras.

L.Linkevičius užsienio reikalų ministru dirba nuo 2012 metų. Jis 1993–1996 bei 2000-2004 metais ėjo krašto apsaugos ministro pareigas.

Socialdemokratas yra dirbęs užsienio reikalų ministro patarėju, Lietuvos ambasadoriumi NATO ir Baltarusijoje.

Politinę veiklą jis pradėjo 1983 metais ir iki 1989 metų dirbo komjaunimo organizacijose, 1990–1992 metais buvo nepriklausomos Lietuvos komunistų partijos Centro komiteto atsakingasis darbuotojas. Šiai partijai pakeitus pavadinimą ir tapus Lietuvos demokratine darbo partija, L.Linkevičius liko jos nariu. Vėliau ši partija susijungė su socialdemokratais.

Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė tvirtina nematanti priežasčių, kodėl reikėtų keisti užsienio reikalų ministrą.

„Ministras L. Linkevičius – profesionalus diplomatas ir patyręs ministras. Jo keitimui priežasčių nematau“, – sakė D. Grybauskaitė. Jos komentarą BNS perdavė Prezidentūra.