Pasak jos, jeigu ši idėja bus įgyvendinta – jokių kitų idėjų nebereikės. Ji mano, kad Lietuvai būtina daugiau investuoti į vaikus ir siūlo konkrečią idėją, kurią vadina „Vaikų garantija“.

Pastaruoju metu Lietuvoje netyla diskusijos apie tai, kaip pagerinti Lietuvos demografinę situaciją ir paskatinti lietuvius gimdyti daugiau vaikų. Pasak V. Blinkevičiūtės, valstybės požiūris į vaikus, į vaikus auginančias šeimas, yra labai svarbus galvojant, ką daryti, kad žmonės neemigruotų ir negimdytų vaikų kitoms valstybėms.

Būtent todėl ji siūlo valstybės prioritetu padaryti vaikus ir sukurti „Vaikų garantiją“, kuri būtų orientuota į vaiko gyvenimo kokybę. Ji mano, jog valstybė turėtų investuoti į vaikų išsilavinimą, sveikatą, mitybą ir būstą.

„Tai yra pirmiausiai investicijos į vaikus. Tai yra idėja, kuri neturi absoliučiai jokio pralošimo. Jeigu mes kalbame apie Lietuvą, apie jos ateitį, tai „Vaikų garantija“ būtų ta šviesi, graži, sveika, neišsivaikščiojusi, kūrybinga ir laiminga Lietuva“, - DELFI sakė V. Blinkevičiūtė.

Pasak jos, jeigu būtų įgyvendinta, „Vaikų garantija“ siūlytų keturis dalykus Lietuvos vaikams. „Pirmas dalykas – tinkamas švietimas, kokybiškas, prieinamas, visapusiškas, ugdantis tikrai kūrybiškas asmenybes“, - sakė Europos Parlamento narė.

Pasak jos, geras švietimas užtikrintų ir kultūros pokyčius, kad Lietuvoje būtų toleruojamos įvairios nuomonės, kad kiekvienas žmogus galėtų būti išgirstas ir suprastas.

Taip pat ji mano, kad reikia investuoti ir į gerą vaikų sveikatą, pasirūpinti tinkama vaikų mityba. Svarbu užtikrinti ir tinkamą būstą Lietuvos vaikams. Visi šie punktai susiję ir su tinkamu šeimų rėmimu, į kurias valstybė taip pat turėtų daugiau investuoti.

„Jeigu bus įgyvendinta ši idėja, Lietuva nebeišsivaikščios, visų kitų idėjų nebereikės. Tai yra labai rimta idėja, visapusiška, visaapimanti, jeigu ji būtų išrutuliota ir išpildyta, pamatytumėte, kad nebereikėtų niekam važiuoti“, - sakė V. Blinkevičiūtė.