Taikos prospekte, aikštelėje šalia „Vėtrungės pasažo“, automobilį „Mercedes Benz“ pastatęs vairuotojas rado jį apdaužytą nugriuvusio stendo. Teko kviesti policiją, kad būtų užfiksuotas įvykis ir vairuotojas galėtų kreiptis į draudimą dėl žalos atlyginimo. Laimingo atsitiktinumo dėka tuo metu šaligatviu nėjo žmonės.

Klaipėdos ugniagesių duomenimis, naktį buvo gauta iškvietimų, kad vėjo nulaužtas medis griuvo ant trijų automobilių.

Apie 3 valandą nakties į nurodytą vietą Liepų gatvėje atvykę ugniagesiai rado didžiules medžių šakas nuvirtusias ant „VW Golf“, „Citroen C3“ ir „BMW 320“.

Medžio šaką ugniagesiams teko supjaustyti, nes kitaip jos nebuvo įmanoma patraukti. Taip pat teko atlaisvinti išvažiavimą iš kiemo.

Kaip DELFI sakė ugniagesiai, per naktį buvo gauta apie penkiolika iškvietimų, daugiausia buvo prašoma nuo kelio patraukti medžius.

Medžių sumaitoto BMW savininkas DELFI sakė, kad kai nusipirko automobilį, jo draudimo kompanijos labai nenorėjo apdrausti KASKO ir jam teko kreiptis net į kelias bendroves, kol pagaliau draudikai sutiko ir patikėjo jo pasižadėjimu nevažinėti įžūliai, nekelti avarinių situcijų. Praėjo maždaug mėnuo nuo draudimo įsigaliojimo ir jį sumaitoto medis.

Klaipėdos miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė DELFI sakė, kad tiek žalos vėjas pridaro tikrai ne dažnai. Visame mieste darbininkai tvarko stipraus vėjo padarinius, pjauna medžius, tvarko kelius, šaligatvius ir kiemus. Kiek išversti medžiai miestui pridarė žalos, anot I. Šakalienės bus skačiuojama vėliau.

LRT radijas praneša, kad dėl stipraus vėjo Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste apribota laivyba. Šiuo metu išoriniame reide stovi 5 laivai, iš kurių vienas negali įplaukti dėl stipraus vėjo, kiti laukia, kada bus atlaisvintos vietos prie krantinių.

Uosto specialistai teigia, kad su krantinėje stovinčiais laivais incidentų neužfiksuota. Artimiausią valandą planuojamas krovininio laivo įplaukimas.

Rytinėmis valandomis vėjo stiprumas siekė 20–23 m/s, bangos aukštis siekė 5 metrus.