„Labas rytas,

Esu Jungtinės Karalystės LB pirmininkė. Norėdami padėti Lietuvoje skurdžiau gyvenančioms šeimoms, planuojame vykdyti labdaros akciją. Mūsų tikslas – pagelbėti dirbančioms, bet sunkiai besiverčiančioms šeimoms gyvenančioms rajonuose, galbūt tuose, kuriuose yra didžiausias emigracijos skaičius. Kadangi tokios statistikos neturime, norime gauti patarimą, į ką turėtume kreiptis. Gal SADM turi mums padėsiančią nuspręsti, į kokį rajoną koncentruotis, statistiką, taip pat gal galėtumėte nukreipti pas tais duomenimis operuojančius specialistus.

Iš anksto Jums dėkoju!

Dalia”, – paskelbta SADM paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Įrašu netrukus buvo pasidalinta su prierašu „KĄ SIŪLOTE? Gaunam ir tokių laiškų: Tai kur ponią Dalią kreipsim?”. Būtent ši žinutė sukėlė itin didelį JK gyvenančių lietuvių pasipiktinimą.

„Ta prasme, #SADM, jūs čia rimtai, tokiu tonu bei sharinimu reaguojate į užsienio lietuvių bendruomenių bandymą padėti ir prašymą prisidėti? „Ką siūlot? Gauname ir tokių laiškų. Kur kreipsim ponią?“. Ir ta topinė bažnyčios fotkė iš Vikipedijos. Tai, sakot, norit emigrantus susigrąžinti? Good luck! (kalba netaisyta, - red.past.).”, - asmeninėje „Facebook” paskyroje stebėjosi daugelį metų JK gyvenusi DELFI žurnalistė Sigutė Limontaitė.

Kita moteris po užvirusia diskusija stebėjosi: „Negalėjau patikėt tokia SADM reakcija...Apmaudu, tačiau šitaip sureaguota žmogaus. Gal būtų galima sužinot SADM darbuotojo vardą pavardę pareigas, šitaip „išmaniai” reaguojančio į laiškus skirtus valstybės tarnautojams. Tariamai šmaikštusis inkognito, gal prisistatysit? Paplosim katučių, o gal per petį kai susitiksim emigracijoje...”

Tuo tarpu socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja, Gabija Vitkevičiūtė, prisipažinusi, kad įrašą skelbė ji, po įsiplieskusia diskusija atsakė, jog skelbiant minėtą įrašą neigiamų intencijų neturėta.

„Aš paskelbiau šį postą atsiklaususi ponios Dalios leidimo. Mielai Jums pasiaiškinsiu“, – rašė ministro patarėja. G. Vitkevičiūtė pridėjo, kad nuotrauka po įrašu pasirinkta neatsitiktinai: „O bažnyčia "topinė" - tai jųjų pačių prisistatymo foto. Dėjau būtent šitą tik todėl, kad būtų mažiausiai neobjektyvu“.

„Tikiu, kad šis įrašas SADM paskyroje neturėjo blogų intensijų. Nesitikėjau, kad užklausa bus paviešinta, nes tai - tik užklausa ir idėja. Tiesiog norėjome surinkti informaciją galimam projektui. Duomenis gavau trečiadienį ryte. Reakcija buvo tikrai greita, todėl esu dėkinga.”, - „Tiesai” sakė Lietuvių bendruomenės pirmininkė JK. D. Asanavičiūtė.