2018 metų valstybės biudžetas. Įstatymas, nulemiantis kitų metų valstybės finansus, yra pagrindinis parlamento rudens sesijos darbas. Šalies vadovai pažymi, kad kitų metų biudžetas orientuotas tiek į socialinį, tiek į karinį saugumą: jame apie 600 mln. eurų auga išlaidos socialinėms reikmėms, o išlaidos gynybai pirmą kartą pasiekia NATO standartą - 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

Valstybės tarnybos pertvarka. Jos iniciatorė Vidaus reikalų ministerija tvirtina, jog atlikus pertvarką daugiau nei dvigubai sumažėtų valstybės tarnautojų, bet tarnyba valstybei būtų kur kas labiau kvalifikuota ir kokybiška. Siūlomą reformą prezidentė Dalia Grybauskaitė pavadino viešojo sektoriaus žlugdymu.

Kova su korupcija. Prezidentė Seimui teikia projektus, kuriais korupciniuose nusikaltimuose baudos susiejamos su žalos dydžiu, nusikaltėlių gauta nauda ar kyšio suma. Prezidentė siūlo didinti baudos už neaiškios kilmės pajamas ir nesumokėtus mokesčius. Seimo narių grupė savo ruožtu parengė Pranešėjų apsaugos įstatymo projektą, kuris saugotų apie galimą korupciją ar lėšų švaistymą pranešusius darbuotojus.

Seimo narių veiklos garantijos. Seimo darbo grupės parengtas įstatymo projektas apibrėžia parlamentarų darbo sąlygas, veiklos garantijas, taip pat sankcijas už prastą lankomumą. Aštriausias ginčas Seime kyla dėl atostogų įteisinimo – dalis parlamentarų sako Seimo nario darbą esant nepertraukiamą, tuo tarpu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis siūlo įteisinti atostogas remdamasis tokiu Konstitucinio Teismo įpareigojimu.

Internetinis balsavimas. Vyriausybė siūlo priimti balsavimo internetu sistemos sukūrimo ir įgyvendinimo įstatymą. Įvairios iniciatyvos dėl internetinio balsavimo svarstomos jau daugiau nei dešimtmetį, tačiau iki šiol nebuvo sėkmingos. Internetinio balsavimo iniciatoriams tikintis didesnio rinkėjų aktyvumo, kritikai nuogąstauja dėl galimų kibernetinių atakų, asmens duomenų apsaugos ir manipuliavimo rinkimų rezultatais.

Rudens sesijos darbų programos projekte įrašyti beveik 530 teisės aktų be lydimųjų projektų. Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti per 150, prezidentė Dalia Grybauskaitė – septynis, Seimo nariai (frakcijos) – beveik 250 įstatymų projektų.