„Žinoma tai, kad žmogus perplaukė Šešupės upę į Lietuvos teritoriją, prisistatė pasieniečiu, pasakė, kad pasiklydo, buvo stipriai išgėręs – nustatytas 1,8 promilės girtumas. Su savimi jis dokumentų neturėjo“, – BNS sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Anot jo, asmenį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai. Pirmadienį teismas turėtų spręsti dėl kardomosios priemonės jam skyrimo. Byla turėtų būti nagrinėjama supaprastinto proceso tvarka ir per savaitę perduota teismui.

Kaip BNS patvirtino VSAT vadas Renatas Požėla, asmenį ankstų šeštadienio rytą Pagėgių rinkitės Rociškių užkardos pareigūnai sulaikė vietovėje tarp Jurbako ir Šakių, kur valstybės sieną skiria Šešupė.

„Mūsų interesas yra, kad įvyktų pagreitintas procesas ir byla kuo greičiau keliautų į teismą. Šiuo metu sulaikytasis yra mūsų patalpose“, - tvirtino VSAT vadas.

Karolis Vaitkevičius pasakojo, kad Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija yra informuota apie šį įvykį.

Naujienų portalas 15min.lt skelbia, kad asmenį sulaikė Pagėgių rinkitės Rociškių užkardos pareigūnai.

DELFI šaltinis atskleidė, kad šiandien vakare arba rytoj bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės sulaikytam Rusijos piliečiui.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas, visą medžiagą gali teikti prokuroras (...). Galiu pasakyti, kad buvo pažeidimų sienos ir pasienyje su Baltarusija, ir su Rusija, yra sulaikytųjų, yra uždarytų. Daugiau – ikiteisminio tyrimo duomenys“, – BNS sakė VSAT atstovas spaudai G. Mišutis.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė patvirtino, kad pirminiais duomenimis sulaikytasis dėl neteisėto sienos kirtimo yra Rusijos pilietis. Prokurorai dar tikslina asmens duomenis, sprendimas dėl kardomosios priemonės gali būti priimtas ir nelaukiant pirmadienio.

Šiandien, apie 16.30 val. Tauragės rajono apylinkės teismas nusprendė Rusijos piliečiui skirti kardomąją priemonė - sulaikymą vienam mėnesiui.