„Valstybės atkūrimo šimtmetis – geriausia proga pamąstyti apie artimą ir tolimą Lietuvos ateitį. Ką šiandien galėtume ir turėtume padaryti, kad mūsų Tėvynė stiprėtų ir klestėtų? Kviečiu kiekvieną tapti nacionalinės iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ dalimi: galvokime, svarstykime, dalinkimės idėjomis ir drauge kurkime naujo šimtmečio valstybę“, – kviečia iniciatyvą globojanti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

IDĖJA LIETUVAI iniciatoriai sau kelia ambicingus tikslus: iškelti tris drąsias idėjas, kurias įgyvendinus būtų užtikrintas kokybinis šalies proveržis, suvienyti Lietuvos mylėtojus vienam bendram tikslui ir pristatyti visuomenei geriausius kitų šalių pavyzdžius, nulėmusius tų valstybių gerovės šuolį.

Trys reikšmingiausios idėjos, dėl kurių sutars žiniasklaida, ekspertai ir visuomenė, bus įvardytos Valstybės stiprybės akte. Patvirtintas dokumentas žymės naujo Lietuvos valstybės etapo pradžią ir skatins įgyvendinti strateginius sprendimus, viliasi iniciatoriai.

IDĖJA LIETUVAI suvienijo pagrindinius šalies žiniasklaidos kanalus: DELFI, LRT, 15 min. Prie iniciatyvos jungiasi kiti žiniasklaidos atstovai ir profesionalūs žurnalistai, visuomenės veikėjai, įvairių sričių ekspertai, socialiai atsakingas verslas.

Visiems atvirą iniciatyvą globoja šalies prezidentė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir premjeras Saulius Skvernelis, o ambasadoriumi gali tapti kiekvienas, savo mintyse subrandinęs IDĖJĄ LIETUVAI.

„Idėja Lietuvai“ – puiki iniciatyva. Mes turime galvoti apie Lietuvos ateitį. Ji priklauso tiems, kurie turi idėjų ir tiems, kurie jas įgyvendina, o tam reikalingos žinios, kurios įgyjamos per mokslą. Mokslas ir pozityvus mąstymas yra Lietuvos ateitis. Taigi, Lietuvos ateitis priklauso tiems, kurie galvoja apie pažangą ir jos siekia. Būkime pozityviai pažangūs“, – linki Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Premjeras išreiškė viltį, kad pasiūlytas idėjas bus galima įgyvendinti.

„Kiekvienas gyvenime turime įvairiausių idėjų, kurias norime įgyvendinti. Ne visą laiką tai pavyksta. Turime idėjų dėl savo ateities, šeimos, dėl savo vaikų ateities, dėl darbų, bet šiandien yra tas momentas, kada reikalinga kiekvieno Lietuvos žmogaus idėja – „Idėja Lietuvai“. Tai daugiau nei idėja – tai tikėjimas, kad ji gali būti įgyvendinta. Dėl to labai džiaugiuosi, kad turime tokią iniciatyvą. Tikiu, kad idėjų sulauksime labai daug ir net neabejoju, kad daugumą jų įgyvendinsime“, – viliasi S. Skvernelis.

Šiandien vykusiame pristatyme dalyvavo IDĖJA LIETUVAI iniciatoriai – pagrindinio naujienų portalo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis ir vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, iniciatyvą palaikantys politikai, žiniasklaidos, verslo atstovai, visuomenės veikėjai.

Įtakingiausiu žiniasklaidos atstovu išrinktas žurnalistas Edmundas Jakilaitis į diskusiją pakvietė profesorių Alfredą Bumblauską, ekonomistą Gitaną Nausėdą, dainininką, visuomenės veikėją Marijoną Mikutavičių.

Iniciatyvą palaikantis leidėjas, fotografas, keliautojas Marius Jovaiša savo būsimos knygos nuotraukas dedikavo IDĖJAI LIETUVAI. Mūsų šalies vaizdai iliustruoja iniciatyvos puslapį internete, kur pasiūlyti savąją idėją galite jau dabar: www.idejalietuvai.lt.