Ministerijos teigimu, Jeruzalėje pirmadienį susitikęs su L.Linkevičiumi, Izraelio vyriausybės vadovas kvietimą priėmė.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, per pokalbį su B.Netanyahu pabrėžtos teigiamos tendencijos dvišalio ekonominio bendradarbiavimo srityse – prekybos apimčių augimas, turistų skaičiaus didėjimas, sėkmingas bendradarbiavimas mokslo ir inovacijų srityse. Taip pat apsikeista nuomonėmis apie grėsmes abiejų šalių regionuose, sutarta skatinti dvišalį bendradarbiavimą energetikos, gynybos ir kibernetinio saugumo srityse.

„Lietuvą su Izraeliu sieja ypatingi ryšiai. Mes visada pabrėžiame ir visada gauname pritarimą iš Izraelio pusės, kad tai daugiau nei tradicinė politika“, – sakė L.Linkevičius.

Anot jo, Lietuva šiemet mini diplomatinių santykių su Izraeliu 25-metį, Lietuvoje ta proga gausu renginių, iniciatyvų, vizitų.

Ministras taip pat susitiko su Izraelio prezidentu Reuvenu Rivlinu, numatyti susitikimai su Kneseto pirmininku Yuli-Yoelu Edelsteinu, kitais politikais.

L.Linkevičius Izraelyje vieši B.Netanyahu kvietimu. Premjeras yra kilęs iš litvakų giminės – Šeduvoje gyveno jo senelė.

Šiuo metu Izraelyje vyksta Europos vyrų krepšinio čempionatas, jame dalyvauja ir Lietuvos krepšinio rinktinė, šeštadienį grupės rungtynėse nugalėjusi Izraelio rinktinę.