Skundo autorė, pasirašiusi kaip Druskininkų M. K. Čiurlionio gatvės gyventoja Elena Jonkutė, kaltina renginio dalyvius „Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių simbolių – vėliavų išniekinimu ir tautinės nesantaikos kurstymu“. V. Semešką apklausiusi Druskininkų policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Lina Rupeikienė taip pat kvietė pasikalbėti žurnalistę Vilmą Danauskienę, surengusią iš pikniko tiesioginę transliaciją feisbuke, tačiau ši pareikalavo ją iškviesti raštu, nurodant ikiteisminio tyrimo pagrindą ir jos oficialų statusą. Pareigūnė taip pat bandė susisiekti su Druskininkų TS-LKD skyriaus pirmininku Konstantinu Rečkovu, kuris šiuo metu yra išvykęs į Ukrainą.

Rugpjūčio 4-osios vakarą iki pusės šimto žmonių – vietinės opozicijos aktyvistų ir jaunimo –Druskininkuose susirinko į feisbuke skelbtą įvykį „Piknikas Vijūnėlės dvare“. Renginio išvakarėse Vijūnėlės tvenkinio pakrantės dalis, patenkanti į Vijūnėlės dvaru vadinamo pastato Turistų g. 13 kiemą, buvo atitverta nauja tvora. Tačiau pikniko dalyviai, papuošę ją įvairių šalių vėliavomis, arčiau prie statinio nesibrovė. Jie pasitiesė pledus, vaišinosi vaisiais, maudėsi tvenkinyje ir fotografavosi Vijūnėlės dvaro fone.

Dar anksčiau Druskininkų policija buvo gavusi Vijūnėlės dvaru vadinamo pastato savininkų prašymą ištirti, kas organizuoja renginį pavadintą „Piknikas Vijūnėlės dvare“ ir užkirsti kelią „galimiems piktavališkiems veiksmams“. Pareigūnai tuomet teigė prižiūrėsiantys, kad pikniko dalyviai nesugalvotų patys griauti Vijūnėlės dvarą arba maudytis nuogi. Renginio metu pareigūnai laikėsi atokiai ir netrukdė jo dalyviams švęsti.

„Šis skundas, mano nuomone, yra melagingas ir nesąžiningas, o skundo autorė už tokį skundą turėtų sulaukti atitinkamos atsakomybės. Liūdna, kad ir po daugel metų, kai Lietuva tapo nepriklausoma valstybe, sėjama baimės sėkla, prasideda teisinis persekiojimas vien todėl, kad kažkam yra labai skaudi Vijūnėlės dvaro bylos baigtis“, – sakė po apklausos V. Semeška.

Dar viena aktyvi pikniko dalyvė – vietos Liberalų sąjūdžio skyriaus narė Irena Kaklienė – iškart po renginio sulaukė netikėto patikrinimo savo darbo vietoje. Surašytas protokolas dėl to, kad ji prekiavo sidabro gaminiais pasibaigus verslo liudijimo galiojimui.