Septynių Lietuvos alpinistų grupei į šią viršūnę pavyko įkopti paskutinėmis žygio dienomis. GPS signalą siunčiantis įrenginys užfiksavo 4594 m aukštį.

Lietuvos alpinistų grupės tikslas buvo artėjančiam Lietuvos 100-mečiui padovanoti šaliai atminimą bevardę viršūnę pavadinus svarbaus asmens vardu. Vienu svarbiausių Nepriklausomybės akto signataro vardu J. Basanavičiaus atminimui pavadinta viršūnė pažymi Lietuvos 100-mečio sukaktį ir lietuvių laisvės siekį, sakoma pranešime.

Savarankiškos grupės vadovas buvo Kęstutis Baleišis, kartu su juo kopė Rasa Baleišytė, Kristina Malciuvienė, Lukas Vološkevičius, Justinas Jonušas, Vytautas Petrauskas ir Šarūnas Baleišis.

Tai buvo antroji bevardė viršūnė, į kurią Lietuvos alpinistai šios ekspedicijos metu įkopė ir pavadino svarbių asmenų atminimui. Prieš savaitę ekspedicijos dalyviai taip pat atrado ir užkopė į 4780 m aukščio viršūnę bei pavadino Algimanto Vidugirio atminimui. Jis buvo išrinktas dėl savo nuopelnų ir vietovės artimumo jam. A. Vidugiris buvo žymus kino režisierius, nusipelnęs Kirgizijos meno veikėjas.

Į Tian Šanio kalnus organizuota tarptautinė ekspedicija Karakolas 2017 yra skirta Lietuvos 100-mečiui ir Lietuvos alpinizmo 60-mečiui. Ekspedicijos bendras vadovas – Algimantas Jucevičius, savarankiškų grupių vadovai – Kęstutis Baleišis ir Vilius Šaduikis. Ekspedicijos tikslas buvo aplankyti Gedimino Akstino ir Lietuvos alpinistų viršūnes bei pavadinti bevardę viršūnę Lietuvos labui.