„Kaip mane informavo, jis atvyko kartu su pareigūnais, buvo atlikti dokumentų poėmiai jo kabinete. Tai daroma matyt vykdant kažkokį ikiteisminį tyrimą, aš tikrai nežinau, nes nei NŽT, nei Žemės ūkio ministerija apie tai informuotos nebuvo. Įvyko poėmis ir jie pasišalino iš patalpų. Dar ryte berods pas direktorių namie buvo atlikta krata“, – teigė A. Bogdanovas.

Viceministras patvirtino, kad D. Kuprys šiuo metu turi nedarbingumo pažymėjimą. „Bet jis pats lyg ir paminėjo, kad nedarbingumo pažymėjimas penktadienį uždaromas, ir pirmadienį jis ateis į darbą“, – sakė jis.
Pasak A. Bogdanovo, dėl kurios D. Kuprio veiklos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, Žemės ūkio ministerijai nėra žinoma.

„Bet mes esame pradėję dar vieną tarnybinį tyrimą dėl D. Kuprio veiklos. Jis nesusijęs su jo tiesiogine veikla NŽT – ten yra kiti klausimai dėl jo viešųjų ir privačių interesų supainiojimo“, – aiškino viceministras.

Danielius Kuprys, foto: NŽT

Jo teigimu, ministerijos tyrimas atliekamas, paaiškėjus naujiems faktams, jog D. Kuprys yra deklaravęs valstybinės žemės plotą savo vardu, nors neturėjo tam teisės, be to, kilo įtarimų, kad tuometinis NŽT vadovas buvo suteikęs įgaliojimus savo žmonai prižiūrėti jo ūkinę veiklą, bet pats asmeniškai tuo užsiiminėjo darbo metu.

DELFI primena, kad žemės ūkio ministras Bronius Markauskas kiek ilgiau nei metus dirbusį NŽT vadovą D. Kuprį už šiurkštų tarnybinį pažeidimą atleido rugpjūčio 4 dieną. Aukštas pareigūnas atleistas po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rekomendavo ministrui apsispręsti dėl D. Kuprio tinkamumo eiti pareigas, nes jam nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis valstybinę žemę.

Po šio sprendimo turėjo būti paskirtas laikinasis įstaigos vadovas, tačiau D. Kuprys susirgo. Jo nedarbingumo pažymėjimas galioja iki penktadienio.

VTEK yra patvirtinusi išvadą, jog D. Kupriui nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų. Pasak VTEK atstovų, kai kurie klausimai dėl D. Kuprio tiesiogiai ar netiesiogiai nuomojamų sklypų yra dar neišspręsti, todėl juos nagrinėti būtų tekę jam pavaldiems asmenims.

Vienu metu ūkininkaujantis ir NŽT vadovaujantis D.Kuprys nuomojasi maždaug 55,4 hektaro žemės iš valstybės skirtinguose regionuose, o jam tapus NŽT vadovu buvo baigti formuoti devyni žemės ūkio paskirties žemės sklypai nuomai. D.Kuprys BNS anksčiau teigė, kad visus sklypus buvo išsinuomojęs prieš tapdamas NŽT vadovu, todėl nepadarė jokių pažeidimų.