A. Tapinas – internetinės televizijos „Laisvės TV“ įkūrėjas, LRT laidos „Auksinis protas“ vedėjas, DELFI apžvalgininkas, socialiniame tinkle „Facebook“ turintis net 137 tūkst. sekėjų. Penktadienį pristatytame projekto „Lietuvos įtakingiausieji 2017“ žiniasklaidos atstovų sąraše A. Tapinas atsidūrė aukščiausiose pozicijose. Elitas jam skyrė antrąją vietą, visuomenės apklausoje A. Tapinas buvo trečias.

Penktadienį duodamas interviu DELFI A. Tapinas pasakojo apie vykdomą projektą „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“, kurio metu daug pasiekusių žmonių iš skirtingų visuomenės sričių važinėja po šalies mokyklas. Dauguma jų iš kelionių grįžo šokiruoti, mat pradėję klausti apie vaikų perspektyvas, sužinojo, kad 80 proc. jų planuoja išvažiuoti.

„Aš tą žinau. Mes turime šią problemą. Mes galime sakyti, kad BVP paaugo 4,9 proc., ir tuo pačiu metu vakar buvo DELFI straipsnis, kad 1400 tuščių vietų mokytojams, vidutinis atlyginimas – taip, nepilnas krūvis, kontaktinių valandų mažiau, bet vis tiek – 404 eurai prieš mokesčius. Labai įkvepia ir vilioja. Būtent mokytojai ir yra tie žmonės, kurie vaikus galėtų sustabdyti nuo noro išvažiuoti. Čia aš matau skaudžiausią vietą“, – kalbėjo A. Tapinas.

„Manau, kad taip“, – į klausimą, ar tokių mokytojų vietoje emigruotų, atsakė žurnalistas. A. Tapino aiškinimu, taip nutiktų, jei jis matytų negalintis išlaikyti savo šeimos, arba matytų, kad reikia dirbti trimis etatais.

A. Tapinas sako pats nesmerkiantis norinčių išvažiuoti. Norinčiam išvykti jaunimui jis pataria važiuoti, tačiau ragina sekti įvykius čia ir galvoti apie grįžimą, metą, kada galės prisidėti prie šalies kūrimo.

„Tapinas – alfa patinas/ prezidentu būt pratinas“, – dainuojama Stano ir Deivido Zvonkaus dainoje „Tapinas – alfa patinas“. Ar A. Tapinas iš tiesų galvoja apie S. Daukanto aikštę?

„Jeigu visai atvirai, aš turiu savo grafike tiek darbų ir projektų, kad net minčių tokių...“, – tvirtino A. Tapinas. Priminus, kad rinkimai tik 2019 m., pašnekovas sakė: „Tada ir pažiūrėsime“.

„Kad dalyvausiu, tai tikrai – nesu praleidęs nė vienų rinkimų – nei prezidento, nei Seimo. Apie kandidatavimą dabar tikrai negalvoju, nuoširdžiai sakau – net neturiu minčių ir laiko pagalvoti, nes po savaitės yra „Laisvės piknikas“, po to – naujos laidos, reikia užsiimti tiriamąja žurnalistika, per mokyklas reikia važiuoti“, – vardijo A. Tapinas.

Žurnalistas prisipažino, kad, nemažos dalies žmonių manymu, minėtą dainą užsisakė pats. „Kai tu pradėsi įsižeidinėti dėl tokių dalykų, tai kažkas tau tikrai su galva yra negerai“, – apie dainą kalbėjo A. Tapinas, tvirtinantis, kad jam ir draugams kūrinys buvo juokingas.