Jį į šias pareigas pasiūlė Šiaulių „darbiečiai“.

Šiaulių meras ir administracijos direktorius numato, kad M.Velička koordinuotų Strateginės plėtros ir ekonomikos bei Urbanistinės plėtros ir ūkio departamentų veiklą.

Klausimas dėl M.Veličkos paskyrimo įtrauktas į rugsėjo 7 dieną vyksiančio savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę.

M.Velička turi teisininko išsilavinimą, 2013 – 2016 metais jis dirbo krašto apsaugos viceministru Juozo Oleko vadovaujamoje ministerijoje. Anksčiau M.Velička buvo advokatas kontoroje „Velička, Brazaitis ir partneriai“.

Šią savaitę Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas jau pradėjo eiti socialdemokratas Gintautas Sitnikas.

Šios dvi pareigybės buvo likusios laisvos, kai šiemet gegužę atsistatydino abu administracijos direktoriaus pavaduotojai Martynas Šiurkus ir Giedrė Mendoza Herrera.

Šiauliuose įtampa tarp tarybos narių ir mero tęsiasi nuo pernai rudens. Meras A.Visockas tuomet prarado daugumą balsų taryboje ir buvo suformuota nauja dauguma, o vėliau per pusmetį buvo suformuotos iš viso trys valdančiosios daugumos.

Iš pareigų naujos daugumos valia atleidus administracijos direktorių ir nepavykstant paskirti naujo, Šiaulių miesto savivaldybei buvo kilusi tiesioginio valdymo ir pirmalaikių rinkimų grėsmė. Taryba šią problemą išsprendė laiku paskyrusi naują administracijos direktorių, konservatorių Antaną Bartulį.

Tačiau birželį vienuolika Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narių, priklausančių judėjimui „Už Šiaulius“, taip pat liberalų ir „tvarkiečių“ atstovai taryboje, pasirašė siūlymą atleisti merą dėl esą sulaužytos priesaikos. Šį siūlymą pasirašiusi Valerijaus Simuliko judėjimo „Už Šiaulius“ atstovė Regina Kvedarienė BNS sakė, kad mero veiklą tirsianti komisiją dar nepradėjo dirbti, nes savivaldybė nenustatė pirmo komisijos posėdžio datos.

Šiuo metu Šiauliuose valdančiosios koalicijos nėra.