Tyrimo duomenimis, 25 proc. gyventojų mano, kad dabartinė koalicija turėtų tęsti darbą, 19 proc. apklaustųjų norėtų pirmalaikių Seimo rinkimų, 14 proc. tinkamiausia atrodytų „valstiečių“ mažumos Vyriausybė, o 13 proc. norėtų, kad valdžioje dirbtų „valstiečiai“ su konservatoriais.

Naujasis Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas ir dauguma šiuo metu poziciją pareiškusių partijos skyrių pasisako už pasitraukimą iš koalicijos, bet socdemų frakcija Seime ir ministrai ragina likti valdžioje.

Premjeras Saulius Skvernelis socialdemokratus ragina apsispręsti iki Seimo sesijos ir sako esantis pasirengęs ieškoti alternatyvios paramos. „Valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia tikįs, kad koalicija nesikeis.

BNS/RAIT apklausa

Konservatoriai teigia, kad patys į koaliciją nesiverš ir lauktų kvietimo. Jie taip pat deklaruoja pasirengimą su valdančiaisiais tartis dėl atskirų klausimų. Apie pirmalaikių parlamento rinkimų perspektyvą politiniai lyderiai kol kas nekalba.

„Valstiečių“ frakcijoje Seime yra 56 parlamentarai, konservatoriai turi 31 atstovą, socialdemokratų frakciją sudaro 19 narių. Liberalų sąjūdžio frakcijoje yra 14 parlamentarų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija tri aštuonis, „Tvarka ir teisingumas“ – septynis atstovus, Mišrioje Seimo narių grupėje yra penki parlamentarai.

Liepos 15 – 27 dienomis tiesioginio interviu būdu apklausta 1014 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų. Duomenų paklaida siekia 3,1 procento.