Šiuo metu gaisras likviduotas, pavojaus miškui ir kitiems pastatams nėra.

Gaisrą naktį mačiusi ir įvykio vietoje esanti DELFI žurnalistė Kristina Pocytė pasakoja, kad naktį kilus gaisrui, sustabdytos linksmybės artimiausioje scenoje ir lankytojams pasiūlyta keliauti namo. Apie tai žmonės informuoti per garsiakalbius, apie nelaimę festivalio organizatoriai informavo feisbuke.

Gaisras festivalyje Granatos
Tačiau po pusvalandžio, užgesinus ugnį, linksmybės vėl tęsėsi.

Gaisro priežastis bando nustatyti ekspertai. Festivalio dalyviai kalba apie galimai atsitiktinai numestą nuorūką, kuri ir galėjo sukelti gaisrą – sudegę pastatai buvo netoli tako, vedančio į Kauno marias. Festivalio dalyviai pro pastatus eidavo maudytis.

Gaisras festivalyje Granatos
Kita versija – gaisrą galėjo sukelti festivalį papuošę fejerverkai.

Pasak įvykio vietoje esančios žurnalistės, naktį kilusį gaisrą stebėjo daugybė smalsuolių. Ugniagesiai gelbėtojai jų prašė pasitraukti.

Sekmadienį, iki pietų, nelaimės vietoje budėjo gaisrinė. Šiuo metu ugniagesiai jau išvykę, teritorija neužtverta, tad į gaisravietę apsižvalgyti plūsta festivalio dalyviai.

Ekspertai tebedirba įvykio vietoje. Kaip DELFI sakė ugniagesių gelbėtojų atstovai, šiandien turbūt negalima tikėtis net išankstinių išvadų.

Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie gaisrą gautas 02.04 val. Informuota, kad Kaišiadorių rajone esančiame Rumšiškių mstl. Lietuvos liaudies buities muziejuje dega du ekspozicijos pastatai.

Gaisrą gesino Kauno miesto ir rajono bei Kaišiadorių r. priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Muziejaus direktorės pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei Eligijus Juvencijus Morkūnas BNS sakė, kad didesnio už kilusį šįkart gaisro muziejuje nėra buvę. Pasak jo, vieno sudegusios statinio statyba dar nebuvo baigta.

„Pastatas buvo iš Mažosios Lietuvos. Bus galima padaryti jo kopiją. Bet bus tik kopija“, - teigė vienas muziejaus vadovų, kuris naktį buvo gaisravietėje, kai gaisras jau buvo užgesintas.

E.J. Morkūnas tikino, kad priešgaisrinė muziejaus sistema buvusi gera.

Tuo metu direktorės pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams Antanas Andriulaitis apie gaisrą sužinojo tik iš BNS ir tuoj pat išvyko į gaisro nuniokotą muziejaus teritoriją.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui taip pat buvo keblu rasti muziejaus vadovus. Departamento Situacijų koordinavimo skyrius vyresniojo specialisto Igorio Voverio teigimu, muziejuje kilus gaisrui, ugniagesiai negalėjo susisiekti su jo vadovybe.

„Neįmanoma prisiskambinti, norėjom pasitikslinti, ar ten kultūros paveldas, ar tik taip pastatai, esantys toje teritorijoje,“ – BNS teigė specialistas.