Renginio išvakarėse Vijūnėlės tvenkinio pakrantės dalis, patenkanti į Vijūnėlės dvaru vadinamo pastato Turistų g. 13, kiemą, buvo atitverta nauja tvora. Tačiau pikniko dalyviai, papuošę ją įvairių šalių vėliavomis, arčiau prie statinio nesibrovė. Jie pasitiesė pledus, vaišinosi vaisiais, maudėsi tvenkinyje ir fotografavosi Vijūnėlės dvaro fone.

Dailininkas Gerardas Raitas Šatūnas nupiešė Vijūnėlės dvaro pastatą ir žmonių minią, o čia pat surengtame aukcione jo darbą už 30 eurų nusipirko kitus dalyvius nurungęs Lietuvos žaliųjų partijos aktyvistas Laurynas Okockis. Aukcioną vedęs Druskininkų savivaldybės tarybos opozicijos lyderis, konservatorius Vilius Semeška pokštavo, neva telefonu dar didesnę kainą bando siūlyti kažkoks „savivaldybių asociacijos pirmininkas“.

Šią savaitę Druskininkų policija gavo Vijūnėlės dvaru vadinamo pastato savininkų prašymą ištirti, kas organizuoja renginį pavadintą „Piknikas Vijūnėlės dvare“ ir užkirsti kelią „galimiems piktavališkiems veiksmams“. Pareigūnai teigė prižiūrėsiantys, kad pikniko dalyviai nesugalvotų patys griauti Vijūnėlės dvarą arba maudytis nuogi. Renginio metu pareigūnai laikėsi atokiai ir netrukdė jo dalyviams švęsti.

Druskininkų kurortinėje zonoje, prie Vijūnėlės tvenkinio sudegusio valčių nuomos punkto vietoje, 2013 metais buvo pradėtas statyti beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamasis namas, druskininkiečių netrukus buvo pramintas Vijūnėlės dvaru. Leidimus jo statybai išdavė Ričardo Malinausko vadovaujama Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Statinys, priklausęs alytiškiui, saugos bendrovės apsaugininkui Romui Baranauskui, netrukus buvo parduotas kauniečiams verslininkams Ž. ir Z. Poviloniams.

Gindama viešąjį interesą Generalinė prokuratūra dar 2014 metais kreipėsi į teismą, siekdama panaikinti Vijūnėlės dvaro statybos leidimus ir nugriauti valstybės žemėje sparčiai augusį pastatą. Tų pačių metų rudenį kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad Vyriausybė iš savo nutarimo išbraukė visą skyrių, kuris reglamentavo kurortų apsaugos zonas. Teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, įtardama neteisėtą poveikį keičiant šį teisės aktą. Tyrimas nutrauktas, nes nerasta nusikalstamos veikos požymių. Tačiau paviešinus jame figūravusių politikų ir Vyriausybės narių pokalbių išklotines, paaiškėjo, kad kurortinių zonų panaikinimo siekė Druskininkų meras R. Malinauskas. Tik po prezidentės D. Grybauskaitės kreipimosi Konstitucinis Teismas pripažino prieštaraujančia pagrindiniam šalies įstatymui Vyriausybės darbo reglamento nuostatą, kuri leido Vyriausybės posėdžio darbotvarkę papildyti iš anksto nederintais klausimais.

Birželio 22 d. LR Aukščiausiasis Teismas paskelbė galutinę ir neskundžiamą nutartį Vijūnėlės dvaro byloje – partvirtino Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo per šešis mėnesius yra įpareigojama nugriauti skandalingąjį pastatą.

Pikniko dalyviai teigė susirinkę pasidžiaugti, kad neskundžiama Aukščiausiojo teismo nutartimi panaikinus žemės sklypo, kuriame stovi Vijūnėlės dvaro statiniai, nuomos sutartį, ši teritorija tapo viešo parko dalimi, todėl kiekvienas turi teisę joje poilsiauti.