Apie tai ji šeštadienį paskelbė savo paskyroje feisbuke, tuo pačiu dar kartą primindama apie išleistą knygą.

„Noriu visiems padėkoti už gražius žodžius ir mano palaikymą, – rašo G. Kildišienė. – Gavau labai daug žinučių, kviečiančių nesitraukti iš politikos. Jaučiu pareigą Jums ir visiems kitiems paaiškinti savo sprendimo motyvus.

Per pastaruosius keletą metų buvimo aktyvioje politikoje supratau svarbiausią tiesą – jei politikus užvaldo interesai, jie nebepajėgia suvokti, jog yra žmonių , kurie vadovaujasi kitokiais motyvais.

Tie, kurie mane kaltino savanaudiškumu, skleidė fantazijas apie mano neva suplanuotą būsimą politinę karjerą, pamiršo, jog ne partijos ir interesų grupės, o rinkėjai nusprendžia, kas juos ir kur atstovaus.

Ko vertas paskutiniu metu paskelbtas dar vienas melas, neva sausio pradžioje registruota įstatymo pataisa dėl autorinių sutarčių apmokestinimo sumažinimo yra skirta mano knygai. Mano knygą „Atvirai“ leido mano įmonė ir jokios autorinės sutartys nebuvo sudaromos, o įstatymo projektas registruotas sausį, kada apie jokią knygą nebuvo net minties. Bet melas yra politinės kovos ginklas.“

G. Kildišienė teigia, kad jai „niekada ir niekas nežadėjo jokių postų, pareigų ar karjeros“.

„Pasitraukiau iš Seimo, o dabar iš LVŽS, nes atlaikyti tokį milžinišką spaudimą yra įmanoma tik neturint vaiko, šeimos, – feisbuke rašo buvusi Seimo narė. – Gyvenime padariau ne vieną klaidą, bet kas iš mūsų jų nėra padaręs. Buvau kaltinama tuo, kas mano gyvenime vyko, kai buvau penkiolikos- devyniolikos metų.“

Po metų pradžioje vykusio skandalo G. Kildišienė atsisakė Seimo nario mandato, taip pat buvo sustabdžiusi savo narystę LVŽS.

Apie tai, kad G. Kildišienė traukiasi iš politikos, liepos 19 d. pranešė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Situacija klostosi taip, kad tas pareiškimas turi būti. Toks sprendimas tikriausiai bus susijęs su tuo, kad ji tikrai neteisingai kaltinama tuo, kad neva turi kažkokių politinių interesų. Mes niekada jokiame kontekste nesame kalbėję nei apie Europos Parlamentą, nei apie kokius nors kitus rinkimus“, – sakė R. Karbauskis.

Jis patikino, kad jokios G. Kildišienės politinės perspektyvos jokiame kontekste nebuvo aptarinėjamos. „Jeigu ir toliau bus toliau taip tyčiojamasi iš žmogaus, kad jis neva turi kažkokių tikslų ir neva jį kažkas tų tikslų link stumia, tai tokiu atveju, manau, tas sprendimas yra teisingas ir stiprus – parodyti, kad to nėra“, – sakė R. Karbauskis.