Pirmojo pranešimo gelbėtojai sulaukė 18 val. 50 min., pagalbos šaukėsi Skongalio gatvėje veikiančių, liūties semiamų laidojimo namų darbuotojai. Buvo pranešta, jog laidojimo namuose nuo kelio vanduo bėga kiemą ir per duris bėga į šarvojimo sales, o Kėdainių vandens avarinė tarnyba atsisako vykti. Ugniagesiai gelbėtojai pajungė du vandens siurblius, tad laidojimo namų teritorijoje susikaupęs vanduo išpumpuotas į gatvėje esantį kanalizacijos šulinį.

Dar vieno pagalbos prašymo sulauktas apie 20 val. 42 min. Telefonu į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinę žmogus informavo, jog Krakių seniūnijoje, kelio Kėdainiai - Krakės 11 kilometre eismui trukdo nuvirtęs medis. Ugniagesiams teko panaudoti grandininį pjūklą, tad supjaustytas medis buvo patrauktas nuo kelio.

Likus daugiau nei valandai iki vidurnakčio gelbėtojai vyko į Surviliškio seniūniją „išvaduoti“ Šlapaberžės kaimo, į kurį vedantį kelią buvo visiškai užtvėręs audros nuvertas medis. Grandininio pjūklo pagalba medis supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.