Ministrė šią savaitę dar atostogauja, sprendimą ar tenkinti prašymą priims grįžusi į darbą kitą savaitę, informuoja Kultūros ministerija.

L. Kontrimas kultūros ministrei patarinėjo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo ir medijų bei informacinio raštingumo klausimais.

„Priežastis yra labai paprasta, kadangi į ministeriją atėjau dirbti labai aiškiais dviem klausimais – dėl šimtmečio renginių ir informacinio raštingumo. Dabar matau, kad vis dėlto įvykiai sukasi į labiau politinius dalykus, o politikoje aš nedalyvauju ir nenoriu dalyvauti, dėl to neketinu sukelti jokių pretekstų politinėms kalboms“, - portalui DELFI sakė L. Kontrimas.

Jis patikino, kad sprendimą priėmė pats ir sprendimo dėl tolesnės savo karjeros teigė dar neturįs.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį sakė su kultūros ministre Liana Ruokyte-Jonsson aptarsiąs L. Kontrimo atsakomybę. Tuo metu socialdemokratai paprašė išsiaiškinti, ar L. Kontrimas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

Tuo metu pati ministrė L. Ruokytė-Jonsson iki šiol nevertino savo patarėjo - esą neturėjo žinių apie jo nederamą elgesį.

Naujienų agentūra BNS yra aprašiusi, kaip L. Kontrimas, būdamas viešųjų ryšių bendrovės „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose, kur vyko buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio susitikimas, bandė trukdyti žurnalistams sužinoti, ar agentūros patalpose yra minėti asmenys.

BNS žurnalistams tąkart atvykus į agentūrą „PR Service / Edelman Affiliate“, jos įkūrėjas L.Kontrimas pirmiausia atkreipė dėmesį, jog tai yra privati bendrovės teritorija. Atkreipus dėmesį, kad pats L.Kontrimas yra kultūros ministrės patarėjas, darbo metu besilankantis privačios bendrovės teritorijoje, pastarasis iš pradžių sutiko atsakyti į BNS klausimus.

Paklaustas, ar čia vyksta susitikimas, kur dalyvauja R.Karbauskis ir G.Kildišienė, jis pakvietė į šalia įėjimo esantį kabinetą.

„Mes padarysime viską, kad jums nereikėtų sukti galvos“, – žurnalistus patikino L.Kontrimas, paklaustas, ar gali užtikrinti, kad tuo metu, kol kalbėsis su žurnalistais, nebus bandoma slapta iš patalpų išvesti susitikimo dalyvių. Užėjus į kabinetą, kultūros ministrės patarėjas uždarė duris ir kūnu užtvėrė išėjimą. Dėl to žurnalistai negalėjo matyti vaizdo į pagrindinį patalpų koridorių.

Žurnalistams paprašius išleisti iš kabineto bei pabandžius atidaryti duris, L.Kontrimas prispaudė jas koja. Ministrės patarėjas leido žurnalistams išeiti iš patalpų užsiminus apie varžomą jų laisvę ir įspėjus apie galimą kreipimąsi į policiją dėl minėtų veiksmų. Prieš tai teigęs, jog yra pasiruošęs atsakyti į visus žurnalistų klausimus, L.Kontrimas netrukus pasišalino iš jo sutuoktinės Romualdos Stonkutės vadovaujamos agentūros patalpų.

L. Kontrimas kartu su sutuoktine Romualda Stonkute valdo UAB „PIAR“, dar žinoma kaip „PR Service/Edelman Affiliate“ - „Registrų centro“ duomenimis, L. Kontrimui priklauso 51 vardinės paprastosios akcijos, R. Stonkutei - 49.