„Šiuo metu visi kritiniai taškai yra išvažiuojami, problemų yra tik Narbuto gatvėje. Ten „Grindos“ ekipažai yra uždarę eismą, ir jis yra nukreipiamas aplinkinėmis gatvėmis. Visos kitos gatvės yra išvažiuojamos. Dabar lyg tai bando vanduo kilti po Pedagoginio žiedu, bet kol kas ten irgi yra išvažiuojama“, - sakė „Grindos“ atstovė spaudai Dovilė Lisauskaitė.

Pasak „Grindos“ atstovės, įmonės ekipažai budi visose kritiniuose taškuose, stebi situaciją, ir yra pasirengę reikalui esant nutraukti eismą.

DELFI šaltiniai pranešė, kad didelė spūstis buvo susidariusi Kirtimų gatvėje. Dalis vairuotojų vengdami užlietos gatvės atkarpos po viaduku apsisuka ir renkasi kitą kelią.

Kalvarijų – Šeimyniškių gatvių sankryžoje sugedo šviesoforas. „Gedimas yra šalinamas. Į tą vietą jau yra išsiųsta remonto brigada ir tikimasi artimiausiu metu sutvarkyti šviesoforą. Šviesoforo gedimas nėra susijęs su liūtimi. Tai yra sisteminis sutrikimas“, - sakė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus.

Vilniaus savivaldybė siūlo vengti kai kurių gatvių

Sostinės savivaldybė praneša, kad dėl lietaus buvo nepravažiuojamos šios gatvių atkarpos: G. Vilko po Pedagoginio žiedu, Narbuto g. tarp Panoramos ir Sėlių-Narbuto sankryžos, Žalgirio g. prie Giedraičių g. ir Laisvės pr. prie „Kardiolitos“.

Siūloma rinktis šiuos maršrutus:

T. Narbuto ir Sėlių gatvių sankirta - į Pilaitės rajoną rekomenduojama važiuoti Konstitucijos pr. kylant estakada į Ukmergės gatvę, toliau važiuoti Ozo, Ąžuolyno ir Viršuliškių gatvėmis, toliau Laisvės pr. išvažiuoti į Pilaitės prospektą.

Geležinio Vilko gatvė ties Edukologijos universitetu - važiuojantiems nuo Panerių ir kitų šalia esančių rajonų bei Kauno pusės siūloma važiuoti per Laisvės pr., o važiuojantiems link Baltupių rekomenduojama važiuoti A. Goštauto estakada, o toliau kelionę tęsti Kalvarijų gatve.

Žalgirio gatvė ties Giedraičių gatve – rekomenduojama rinktis apvažiavimą Kalvarijų, Konstitucijos ir Linkmenų gatvėmis.

9, 19 troleibusai ir 4G, 30, 59 autobusai (link centro) nukreipiami pro Žvėryną. 4, 6, 12, 13, 15, 18 troleibusai nepravažiuoja ties Baldų stotele Savanorių pr. – apsukami prie Riovonių g.

Vairuotojai kviečiami aplenkti šias gatves ir rinktis kitus maršrutus kol liūtis liausis ir tarnybos liūties padarinius lokalizuos. Privažiavę apsemtą gatvės atkarpą vairuotojai turėtų įvertinti, ar pavyks ją saugiai pravažiuoti – Vilniaus miesto savivaldybė tokiais atvejais rekomenduoja apsisukti ir važiuoti kitais maršrutais nerizikuojant savo ir automobilio saugumu.

Apie įvykius galima pranešti visą parą veikiančiu sostinės avarinės tarnybos „Grinda“ telefonu 1355.

DELFI primena, kad liūtys Vilnių šią vasarą plauna jau ne pirmą kartą.

Štai birželio 29 d. dėl liūčių teko uždaryti Vilniaus vakarinį aplinkkelį, kai kurios gatvės tapo nepravažiuojamos, automobiliai skendo balose. Tąkart iškrito 48 mm/h. kritulių.

Liepos 13 d. miestą plovusios liūties metu iškrito 45 mm/h kritulių. Tąkart patarta aplenkti šias sunkiai išvažiuojamas atkarpas – Geležinio Vilko g., Narbuto ir Sėlių sankirtą, Vakarinį aplinkkelį, Žalgirio g. ir Vileišio g. ir ir Geležinio Vilko g. po Edukologijos universiteto žiedu.

DELFI primena, kad ketvirtadienio naktį vietomis numatomas lietus, kai kur kils rūkas. Numatomas pietų, pietvakarių vėjas. Dienos metu debesys sklaidysis, dažniau džiugins saulė. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, bus apie 14–15 laipsnių šilumos, žymesnių kritulių nenumatoma. Įdienojus vyraus nedidelis debesuotumas, oras šils iki 24 laipsnių. Šiauliuose debesys šliūkštels lietaus, termometrai fiksuos 14–16 laipsnių. Dienos metu debesuotumas bus mažas, vyraus 23 laipsnių šiluma. Pajūryje naktį taip pat šniokš lietus, bus apie 17–18 laipsnių šilumos. Įdienojus saulės spinduliai orą sušildys iki 21–22 laipsnių.

Penktadienį dangumi plauks pavieniai debesys iš kurių vietomis prapliups lietus, galima perkūnija. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus nepastovus debesuotumas, protarpiais palis. Naktį ir ryte bus apie 16–18, dieną apie 22–23 laipsnius šilumos. Šiauliuose debesys tai susibėgs, tai vėl skirstysis, galimas trumpas lietus. Pirmoje paros pusėje temperatūra svyruos apie 14–16, įdienojus apie 21 laipsnį šilumos. Pajūryje dangumi plauks debesys, oras šils iki 17–19 laipsnių.

Dėl susiklosčiusių sunkių vairavimo sąlygų ekspertai pataria vairuoti atsargiai. Patarimus, kaip vairuoti tokioje situacijoje galite perskaityti čia.