„Linkiu, kad būtų užkirstas kelias niekur nevedančioms intrigoms ir chaosui. O šiandien, nebijodama priimti sau asmeniškai nepalankų politinį sprendimą, teikiu atsistatydinimo iš Darbo partijos pirmininko pareigų pareiškimą“, - partijos išplatintame pranešime sakė kiek daugiau nei pusmetį „darbiečiams“ vadovaujanti Širvintų merė.

„Tačiau tai nereiškia mano pasitraukimo, tai vienintelė galimybė organizuoti tiesioginius partijos pirmininko rinkimus“, - pridūrė ji.

Ž. Pinskuvienė atsistatydina praėjus savaitei po Darbo partijos įkūrėjo, europarlamentaro Viktoro Uspaskicho sugrįžimo į šią politinę jėgą.

Dar balandį partijai tuomet nepriklausęs V. Uspaskichas ragino „darbiečius“ keisti jos vadovybę.

Ž. Pinskuvienė antradienį linkėjo jam „netapti tariamu partijos gelbėtoju, panašiu į peroną atvykstantį ir iš jo išvykstantį traukinį“.

„Tai jis partiją ir jos žmones palieka, ir mes jį palydime, mojuodami nuo ašarų drėgnomis nosinaitėmis, tai jis vėl sugrįžta ir mes jį vėl sutinkame garsiais plojimais. O po kiek laiko viskas kartojasi iš naujo ir vėl viskas tas pats“, - sakė Širvintų merė.

„Esu tvirtos nuomonės, kad partijos lyderis neturi būti kelių intrigantų stumdomas, periodiškai užvažiuojantis gelbėti žmonijos. Lyderis turi būti tas, kuris gali partijos žmonėms pirmiausia užtikrinti stabilumą“, - kalbėjo ji.

Ž. Pinskuvienė Darbo partijai vadovavo nuo pernai gruodžio, kai po nesėkmingų Seimo rinkimų atsistatydino tuometis partijos lyderis Valentinas Mazuronis.

V. Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metų spalį ir iki 2013 metų su nedidele pertrauka buvo jos pirmininku. Tais metais Vilniaus apygardos teismas jį ir kelis kitus „darbiečius“ pripažino kaltais dėl „juodosios“ buhalterijos. Tuomet politikui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

2015 metų gruodį, Apeliaciniame teisme baigiant nagrinėti šią baudžiamąją bylą, V.Uspaskichas pranešė pasitraukiantis iš Darbo partijos. Apeliacinis teismas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą jam skyrė 6,8 tūkst. eurų baudą. Tokią pačią bausmę paliko ir Aukščiausiasis Teismas.